El Clásico blir mandagskamp

Flyttes på grunn av lokalvalg i Catalonia.

BARCA-DOMINANS: De siste fire ligamøtene mellom Barcelona og Real Madrid har endt i favør katalanerne. Her feirer Lionel Messi scoring mot Cristiano Ronaldo & co på bortebane i april. Foto: Pierre-Philippe Marcou, AFP/Scanpix
BARCA-DOMINANS: De siste fire ligamøtene mellom Barcelona og Real Madrid har endt i favør katalanerne. Her feirer Lionel Messi scoring mot Cristiano Ronaldo & co på bortebane i april. Foto: Pierre-Philippe Marcou, AFP/ScanpixVis mer

Kampdatoen for sesongens første El Clásico-oppgjør mellom erkerivalene Real Madrid og Barcelona flyttes.

Kampen på Nou Camp skulle egentlig spilles søndag 28. november, men er flyttet til mandagen etter på grunn av lokalvalg i Catalonia.

Ligaledelsen opplyser at kampen flyttes for å unngå sikkerhetsproblemer som kunne ha oppstått, ved å ha oppgjøret på samme dag som valget. Selskapet Mediapro, som eier TV-rettighetene til La Liga, legger til at man også «må respektere de 80 000 personene som skal jobbe med valget».

Klubbene er ikke fornøyd med at kampdatoen er blitt endret. Barcelona-stjernene Xavi Hernandez og Victor Valdés mener mandag ikke er en passende kampdag for storkampen, mens Real-direktør Jorge Valdano sier det vil minske verdien av kampen.

Barcelona har vunnet El Clásico fire ganger på rad. Sist sesong ble det 1-0-seier på hjemmebane etter scoring av Zlatan Ibrahimovic, mens «Barca» vant 2-0 i Madrid. Da scoret Lionel Messi og Pedro målene.

Etter ti serierunder topper Real spansk 1. divisjon ett poeng foran tittelforsvarer Barcelona.

Lagene skal møtes igjen i Madrid 17. april.

(NTB)