El Clásico samme helg som Suárez er tilbake: - Ingen tilfeldighet

«Gambling» å la ham spille.

CLÁSICO-KLAR: Luis Suárez vil ha sonet ferdig sin straff den 26. oktober. Samme dag spilles El Clásico mellom Barcelona og Real Madrid. Foto: EPA/FC BARCELONA/NTB SCANPIX
CLÁSICO-KLAR: Luis Suárez vil ha sonet ferdig sin straff den 26. oktober. Samme dag spilles El Clásico mellom Barcelona og Real Madrid. Foto: EPA/FC BARCELONA/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Noen ganger kan det virke som om det er en usynlig hånd som styrer begivenhetens gang. Enkelte kaller det skjebne, mens andre snakker om tilfeldigheter.

Uansett hva som måtte være årsaken er det tydelig at den 26. oktober nå har blitt en dag det er verdt å merke seg.

100 prosent tilfeldig De fleste Barcelona-supporterne hadde nok allerede en rød ring rundt denne helga. Dagen før oppheves nemlig Luis Suárez' karantene og uruguayaneren kan spille sin første kamp for «Blaugrana».

Men den røde ringen har nok nå fått selskap av både kryss og ringer i alle regnbuens farger. 26. oktober er nemlig også datoen for årets første El Clásico.

Kampprogrammet for La Liga ble i dag presentert, og skal per definisjon være 100 prosent tilfeldig utvalgt. Ifølge Petter Veland er så ikke tilfelle.

- Det er ingen tilfeldighet. De har aldri bekreftet det offisielt, men alle troverdige spanske journalister sier at akkurat El Clásico er unntatt dette. De har nok satt opp kampen med tanke på at alle stjernene skal være tilgjengelige for å få så mange tilskuere og så mye blest som mulig, sier han til Dagbladet.

TV bestemmer Likevel er det langt fra sikkert at Suárez kommer til å spille kampen mot Real Madrid. Suspensjonen innbærer som kjent også at han ikke kan trene med sine nye lagkamerater før straffen er sonet.

- Tar man høyde for at straffen blir opprettholdt får han ikke trent, og da kan jeg ikke i mine villeste fantasier forestille meg at han får så mye som et minutt. Uansett hvor godt han trener alene vil han ikke ha noen relasjoner med de andre spillerne, og jeg hadde jeg vært Barcelona-trener hadde jeg sett på det som voldsom gambling, sier Veland.

Det er heller ikke hundre prosent spikret at kampen går den 26. oktober. Det er det faktisk TV-kanalene som har rettighetene til La Liga som bestemmer.

Returoppgjøret spilles den 22. mars på Camp Nou.

Kan bli klar før Samtidig som nyheten om en mulig drømmedebut for Suárez, florerer det også rykter om at stjernespissen kan returnere til fotballen langt tidligere.

Nettstedet goal.com skriver i dag at en kilde i idrettens voldgiftsrett (CAS) mener straffen vil bli dramatisk forkortet.

- Nå som saken har kommet til idrettens voldsgiftrett er det veldig sannsynlig at straffen vil bli redusert. Han vil fortsatt bli utestengt fra landslagsfotball, men kan spille for Barcelona, sier kilden.

Veland tror også at straffen vil bli kortet drastisk ned, men at man enn så lenge må forholde seg til det som er fastsatt.

- Det går rykter om at suspensjonen vil bli kuttet ned i august, men det får man eventuelt ta da, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer