El Fakiri for dyr for RBK

- Vi ønsker å beholde Hassan, men de sju millionene Monaco forlanger er for mye, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Dagbladet.

Dermed tyder alt på at Hassan El Fakiri forsvinner fra Lerkendal. Til Lyn? Eller sola ved Middelhavet?

- Hassan hører hjemme i Lyn, og alle i klubben er glade i ham, sier Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth til Dagbladet.

Det kan ikke bety annet enn at Oslo-klubben, som det siste året har holdt løpende kontakt med Monaco, ønsker Hassan El Fakiri hjem til Ullevaal.

Lite lysten

I august i fjor leide RBK Hassan El Fakiri fra Monaco for to millioner franske franc (ca. 2,5 mill. kr). De gjorde det rett foran nesa på Lyn. Innbakt i avtalen, som utløper 30. juni, ligger det en opsjon for kjøp. Men opsjonsavtalen utgår allerede 1. mai, og slik saken står i dag, ønsker trønderne primært å forlenge leieavtalen med Monaco ut denne sesongen.

Det er en løsning Hassan El Fakiri er lite lysten på.

Drøye tre uker før fristens utløp har Rosenborg ennå ikke snakket med Hassan El Fakiri om framtida. Ifølge Rune Bratseth er en snau måned god tid i så henseende. Men det som sannsynligvis velter Rosenborgs ønske om å beholde den utleide Monaco-proffen, er det faktum at Hassan El Fakiri ikke spiller på laget.

Og:

Dagbladet vet at han begynner å bli mektig lei tilværelsen på benken.

Frustrert

- Hvis Rosenborg ikke benytter seg av opsjonsavtalen når det gjelder kjøp, må jeg tenke på min egen framtid, sier Hassan El Fakiri til Dagbladet.

- Det er ingen tvil om at vi ønsker å ha Hassan her, sier Bratseth. - Men per dato er han ikke på vei til fast plass på laget. Likevel skal det ikke mer enn en skade til før han er der. Og i treningskampene har han fått mye spilletid.

- Jeg har lenge vært klar over at jeg ikke er på vei til fast plass i Rosenborg, sier Hassan.

- Til tider er jeg frustrert, men jeg prøver å tenke minst mulig på det.

En mulig løsning på saken kan komme allerede neste uke. Da reiser nemlig agent Gunnar Martin Kjenner til Trondheim for å ha et evalueringsmøte med Hassan.

Gjerne til Lyn

- Jeg snakket med Rune Bratseth i går og fikk akkurat det samme inntrykket av situasjonen som det Dagbladet beskriver, sier Kjenner til Dagbladet. - Hassans mål er å spille førstelagsfotball. Og han bestemmer selv om han vil fortsette i Rosenborg, eller gå tilbake til de gjenstående tre åra av kontrakten med Monaco. I tillegg har du Lyn, som alltid er interessert.

- Lyn er klubben i mitt hjerte, sier Hassan El Fakiri til Dagbladet. - Jeg går gjerne tilbake hvis jeg forlater Rosenborg. Men blir det ingen løsning - det vil si at jeg ikke får spille fotball - sier jeg heller ikke nei til å sitte i sola i Monaco og se ut over Middelhavet i tre år.

FÅR IKKE SPILLE: Hassan El Fakiri misliker benketilværelsen i Rosenborg. - Jeg har lenge vært klar over at jeg ikke er på vei til fast plass i Rosenborg, sier Hassan til Dagbladet - Til tider er jeg frustrert, men jeg prøver å tenke minst mulig på det. Her er El Fakiri på trening i går.