Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

El Ghanassy og Stabæk med varsko til RBK

Knuste Mjøndalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mjøndalen - Stabæk 1-4 (0-2)

(Dagbladet): Poengene som skulle deles ut på Isachsen Stadion i kveld var livsviktige for begge lag: Mjøndalen som ligger på nedrykksplass og Stabæk som fortsatt kjenner en svak luft av gull.

Dessverre for hjemmepublikummet så var det gjestene som tok best vare på sjansen. Bob Bradleys gutter viste klart og tydelig hvorfor kampens to lag kjemper i hver sin del av tabellen.

- Jeg spilte bra i dag, men det gjorde hele laget også. Det er bra at vi tok tre poeng, for det er ikke enkelt å komme hit. Vi skal gjøre alt for å holde andreplassen og få plass i europaligaen, sier kampens store spiller, Yassine El Ghanassy, til C More.

Bortsett fra en stor sjanse for Mjøndalen der Mande Sayouba reddet ballen på strek, handlet det meste om gjestene i åpningen av kampen. Og allerede i det 13. minutt fikk Stabæk uttelling.

El Ghanassy-show Yassine El Ghanassy klinte til fra distanse, og keeper Ivar Andreas Forn greide ikke å holde skuddet. Returen snappet Ernest Asante opp rett foran nesa på keeperen, og satte ballen i mål fra kort hold.

Mjøndalen var usedvalig tamme i de første 45 minuttene, og virket ikke til å ville gå fram på banen for å forsøke å utlikne.

Og rett etter 30 spilte minutter straffet Stabæk bruntrøyene igjen. Igjen var det El Ghanassy som gjorde forarbeidet - og serverte Luc Kassi, som enkelt satte ballen i nettmaskene bak Forn.

En begredelig Mjøndalen-omgang ble noe mer positiv rett før pause, med to gode sjanser, ved Christian Gauseth.

Friskere Mjøndalen Etter pause var det et langt friskere Mjøndalen-lag som kom ut på banen igjen på Isachsen Stadion.

Stabæk klarerte en corner fra Mjøndalen, men ballen havnet hos Amahl Pellegrino, som fyrte i vei fra rundt 18 meter. Med en liten hodestuss fra Erik Hurtado gikk ballen mellom beina på keeper Sayouba - og Mjøndalen reduserte til 1-2.

Mjøndalen gjorde mye annerlede i andre omgang, der de presset Stabæk høyere og tvang gjestene til å gjøre feil på egen banehavldel. Også publikum på stadion virket til å ha våknet fra dvalen de var i de første 45 minuttene av kampen.

Kassi punkterte I det 63. minutt viste El Ghanassy seg gull verdt nok en gang. Marokkaneren ble dratt ned av Christian Gauseth inne i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Straffen satte El Ghanassy selv kaldt i nettet bak Forn - som valgte feil hjørne. Dermed hadde gjestene økt til 1-3 i oppgjøret som var viktig for begge lag.

Luc Kassi pyntet ytterligere på resultatet etter en kontring, der gjestene rullet pent opp, og Asante slapp ballen til Kassi på rett tidspunkt. Kassi satte sin andre scoring for kvelden ved å være kald, og legge ballen i det lengste hjørnet.

Mjøndalen og Tromsø står begge med tjue poeng, der bruntrøyene ligger på direkte nedrykksplass - med kun Sandefjord bak seg. Med tap 4-1-tapet mot Stabæk har Vegard Hansens gutter gitt «gutan» en gyllen mulighet til å dra ifra med seier borte mot Molde i morgen.

Stabæk er nå oppe på 53 poeng, mot Rosenborgs 58. Trønderne spiller borte mot Start i morgen.

MOT TOPPEN: Ernest Asante og Luc Kassi sørget begge for at Stabæk fortsatt ligger an til en sølvplass - eller eventuelt en gullplass om RBK skulle snuble. Foto: Anders Hoven / Digitalsport
MOT TOPPEN: Ernest Asante og Luc Kassi sørget begge for at Stabæk fortsatt ligger an til en sølvplass - eller eventuelt en gullplass om RBK skulle snuble. Foto: Anders Hoven / Digitalsport Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!