«El Matador» gjorde jobben på overtid

I pausen høvlet Mexico-trener Manuel Lapuente over sine spillere, som lå under 0-2 mot Nederland, og sendte dem ut til andre omgang med klar beskjed om å reise seg. Superspissen «El Matador» Luis Hernandez gikk i bresjen og sikret uavgjort 2-2 fem minutter på overtid. For tredje gang i VM kom meksikanerne tilbake etter å ha ligger under.

Samtidig med at Belgia ikke greide jobben mot Sør-Korea i siste innledende kamp og bare greide uavgjort 1-1, ble det klart at Mexico kom seg gjennom nåløyet. Laget er klart for åttedelsfinale i VM sammen med Nederland fra gruppe E.

- Dette er helt utrolig. Resultatet er fantastisk for Mexico, og jeg dedikerer scoringen min til det meksikanske folket, jublet «El Matador» Luis Hernandez etter kampen.

Overtid

Da det så som mørkest ut helt mot slutten av andre omgang, og Mexico hadde fått Jesus Ramon Ramirez utvist ett minutt før full tid, klinket Hernandez til. Da hadde den norske assistentdommeren i kampen Rune Pedersen beordret lagene inn i fem minutters overtid.

- Selv om vi visste at Sør-Korea holdt Belgia til uavgjort underveis i kampen, la vi oss aldri bakpå. Ingen levnet oss noe håp da vi ankom VM i Frankrike. Det motbeviste vi til de grader i denne kampen, sa Hernandez.

Manchester Uniteds nyinnkjøpte forsvarer Jaap Stam feilbedømte en langpasning på vei inn i Nederlands straffefelt. Hernandez var påpasselig framme og fikk lurt ballen inn bak keeper Edwin van der Sar, som bare står bokført med to baklengsmål så langt i turneringen.

Mørke skyer

Nederland kjørte over et stakkarslig meksikansk lag tynget av stundens alvor i første omgang. Scoringer av Phillip Cocu etter bare fem minutter, og Ronald de Boer kvarteret senere, sendte mørke skyer over Mexico.

Men tidenes sluttspurt i det meksikanske laget betalte seg. Da 15 minutter av kampen gjensto reduserte Ricardo Palaez, som skapte til de grader nytt håp i meksikanske hjerter. Mexico lå også under for Sør-Korea i sin første VM-kamp, men vant til slutt 3-1. Belgierne ledet også 2-0 før Mexico skjønte alvoret i den kampen og kom voldsomt tilbake.

- De (Mexico) ga aldri opp. De fortjente uavgjort slik som kampen utviklet seg. Mot slutten forsøkte vi bare å henge med som best vi kunne, sa den nederlandske målscoreren Phillip Cocu.

(NTB)