«El Pistolero» plaffet ned konkurrentene opp til Verbier

Contador festet grepet om sammendraget.

«EL PISTOLERO»: Alberto Contador klinket til 5,6 kilometer før mål og etterlot lagkamerat Lance Armstrong og de andre sammenlagtkanonene sjanseløse opp stigningen til Verbier. Dermed festet «El Pistolero» et jerngrep om den gule ledertrøya og viste hvem som er den ubestridte kapteinen i Astana. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA
«EL PISTOLERO»: Alberto Contador klinket til 5,6 kilometer før mål og etterlot lagkamerat Lance Armstrong og de andre sammenlagtkanonene sjanseløse opp stigningen til Verbier. Dermed festet «El Pistolero» et jerngrep om den gule ledertrøya og viste hvem som er den ubestridte kapteinen i Astana. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Vi fulgte 14. etappe fra Pontarlier til Verbier direkte i livestudio.(Dagbladet.no): Alberto Contador lovet angrep etter en relativt hendelsesfattig innledning på Tour de France, og angrepet skulle komme fra den spanske fjellgeita.

5,6 kilometer før målgang på toppen av stigningen til den europeiskesositetens favorittskisted, Verbier, klinket 26-åringen fra Madrid til med et taktomslag som fikk forsøket opp til Andorra Arcalis til å se ut som en ørliten smakebit på hva som var i vente.Fem timer og fire minutter etter at Tour-feltet la ut fra Pontarlier på de 207,5 kilometerene til Verbier, kunne «El Pistolero» fyre av en imaginær pistol som seiersgest for etappeseier og gul trøye.- Etappeseieren er én ting. Jeg er først og fremst veldig godt fornøyd med differansen jeg fikk til konkurrentene mine i sammendraget. Jeg angrep faktisk enda tidligere enn jeg hadde tenkt. Egentlig hadde jeg ikke tenkt til å forsøke meg før det gjensto fire-fem kilometer.  Jeg så an situasjonen, og det åpnet seg ei luke. Der og da tenkte jeg at det kom til å bli hett, men forspranget økte, og jeg er veldig fornøyd med differansen det ble i mål, sier Contador.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer