Elabdellaoui forlater Manchester City

Har signert for tyske Eintracht Braunschweig.

<strong>SIGNERTE FOR NY KLUBB:</strong> Norges Omar Elabdellaoui fra EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Island. Nå har U21-spilleren signert for nyopprykkede Eintracht Braunschweig. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SIGNERTE FOR NY KLUBB: Norges Omar Elabdellaoui fra EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Island. Nå har U21-spilleren signert for nyopprykkede Eintracht Braunschweig. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske U21-landslagsspilleren Omar Elabdellaoui har signert kontrakt med den tyske klubben Eintracht Braunschweig.

- Jeg kan nå fortelle at Eintracht Braunschwig har benyttet seg av muligheten til å kjøpe meg, og jeg har signert en 2-årskontrakt med Eintracht Braunschweig:), skriver Ebdalloui på sin twitterkonto i dag.

- Jeg har hatt seks fantastiske år i Manchester City. Jeg har lært masse, hatt noen utrolige opplevelser og fått venner for livet. Jeg vil takke alle i klubben, alle trenere, det medisinske apparatet og spillerne. Nå ser jeg frem til et nytt kapittel i min karriere med Eintracht. Det vil bli en stor sesong for meg og klubben neste år. Nå begynner den harde jobben igjen, fortsatte han.

Elabdellaoui dro til England som 16-åring for å trene med Manchester Citys ungdomsakademi.

- Han har en stor fremtid foran seg. Selvsagt har han ting han må forbedre, men han er villig til å jobbe med det, sa Scott Sellars, trener for City-akademiet til TV 2 Sporten om Elabdellaoui i 2010.

21-åringen hadde kontrakt med Manchester City fram til 2014, men fikk aldri fikk spille for førstelaget.

Han var ubenyttet reserve for City i en Europa League-kamp mot Juventus i 2010, og spilte tilsammen tolv kamper for reservelaget.

Elabdellaoui har vært på utlån til flere klubber etter det. Han var på utlån til Strømsgodset fra våren 2011 og ut sesongen, men ble skadet underveis, og måtte tilbake til England for å operere et brudd i foten, før han igjen returnerte til Strømsgodset.

I juni i fjor signerte han en to-årskontrakt med City, men ble lånt ut til Feyenoord ut sesongen. I januar i år ba han om å bli løslatt fra kontrakten, på grunn av manglende spilletid.

Han ble derfor lånt ut til Bundesliga 2.- klubben Eintracht Braunschweig.

I dag ble det klart at den tyske klubben har valgt å kjøpte Elabdellaui, og han har skrevet en to-årskontrakt.

Laget rykker opp til Bundesligaen etter årets sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer