- FORTJENTE PLAYOFF: Omar Elabdellaoui mener Norge, og ikke Island og Birkir Bjarnason, burde spilt seg til playoff. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
- FORTJENTE PLAYOFF: Omar Elabdellaoui mener Norge, og ikke Island og Birkir Bjarnason, burde spilt seg til playoff. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Elabdellaoui mener Norge var solide mot Island i går

- Styrte kampen.

Omar Elabdellaoui har etablert seg på A-landslaget, men vil helst glemme landslagets resultater etter en traurig VM-kvalifisering.

- Jeg håper virkelig 2014 blir et bedre landslagsår, sier høyrebacken.

Eintracht Braunschweig-backen mener Norge skal ta seg videre til omspill i en gruppe med lag som Island og Slovenia.

Mye bedre lag - Når du ser Island og hva vi leverte, kunne det fort vært oss som gikk til playoff. Jeg synes vi gjorde en god kamp. Vi var solide og styrte kampen, men kom kanskje til litt for få farlige målsjanser, sier Elabdellaoui.

Norge endte på en skuffende fjerdeplass i gruppen, bare foran Albania og Kypros.

- Det sier seg selv. Jeg tror alle er skuffet over at Island blir nummer to. De var bakpå og ville kanskje bare ha et resultat, men i mine øyne er vi et mye bedre fotballag. Norge skal være et lag som spiller playoff, sier bundesligabacken.

Mer innlegg Han var en av få som fikk godkjent både i Slovenia (0-3) og mot Island (1-1) i Per-Mathias Høgmos to første kamper som landslagssjef.

- Jeg gjør som Per-Mathias vil jeg skal spille. Jeg kommer framover så mye jeg kan. Jeg kan komme til flere innleggsposisjoner, men det gikk greit.

Under 7000 tilskuere fulgte tirsdagens, for Norge, ubetydelige kamp. En tredel av fansen var islendinger. Elabdellaoui forstår at folk holder seg hjemme.

- Ja, jeg forstår dem. For det første var VM-håpet borte. I tillegg var det ganske kaldt, men vi skal reise oss og slå tilbake, sier den hurtige sidebacken.

(NTB)