Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges VM-kvalifisering 2017

Elabdellaoui ny visekaptein på landslaget: - Vil tro vi får én til i kapteinsteamet

Lars Lagerbäck offentliggjorde sin nye visekaptein på fredagens pressekonferanse.

FORNØYD: Omar Elabdellaoui blir å se med kapteinsbindet dersom Stefan Johansen ikke er på banen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
FORNØYD: Omar Elabdellaoui blir å se med kapteinsbindet dersom Stefan Johansen ikke er på banen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

(Dagbladet): Lagerbäck & Co. har trent i London den siste uken, men tar turen videre til Belfast fredag. På pressekonferansen i London offentliggjorde landslagssjefen at Omar Elabdellaoui blir visekaptein. Hull-proffen er veldig glad for sjansen.

- Det føles godt. Jeg er glad og stolt av å være en del av kapteinsteamet. Jeg har vært litt smådårlig og stått over en trening, men nå det føles godt, forteller Norges visekaptein.

Lagerbäck har fortalt at han vil ha én eller to visekapteiner, og Lagerbäck avviser ikke at det kan komme enda en ny visekaptein inn i kapteinsteamet.

- Jeg vil kjenne gruppen mer, men jeg vil tro vi får en til. Det er bra hvis man er litt flere, så fort det er noe i gruppen vil jeg at det ikke bare én skal trenge å komme til meg, sa svensken.

I GANG: Lars Lagerbäck  og Per Joar Perry Hansen på trening i forbindelse med landslaget i fotball sitt møte med Nord Irland til helga.  Foto : Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
I GANG: Lars Lagerbäck og Per Joar Perry Hansen på trening i forbindelse med landslaget i fotball sitt møte med Nord Irland til helga. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Alt blir annerledes

Visekaptein eller ei, nå fokuset er på Nord-Irland. Det blir et nytt landslags som går på banen i Belfast.

- Vi skal være mer direkte. Når jeg har ballen vet jeg hva spissen skal gjøre. Er det rom bak er det vi søker, og komme oss raskest mulig fremover. Er det tid til å holde på ballen skal vi gjøre det.

- Det er mye nytt på hvordan vi skal fremstå som lag. Det har vært mye informasjon, og alt blir annerledes, forteller Elabdellaoui.

Hull-backen har hatt en lang reise for å komme opp på det nivået han er på nå. I Hull City er nordmannen veldig fornøyd.

- Det er positivt. Jeg kom til et lag som slitt, hatt opp- og nedturer, men vi henger med. Personlig gått ganske bra, og det er veldig positivt så langt.Det har vært en lang, lærerik og tøff reise for å komme på det nivået jeg trenger å spille.

Holde nullen

Lagerbäck har vært tydelig på defensivt fokus under landslagssamlingen, og øyner seierssjanse hvis de klarer det mot Nord-Irland.

- Holder man nullen i fotball, har man store sjanser for å vinne. Den som scorer først vinner 60-65% av kampene. Det mentale blir viktig for oss. Vi skal ikke komme ut og være forsiktige og passive. Vi må gå ut med holdninger og dominere kampen, fortalte svensken.

Vår landslagskeeper, Rune Almenning Jarstein, satser alltid på å holde nullen.

NUMMER 1: Jarstein er i form, og blir etter alle solemerker å se fra start i søndagens VM-kvalifiseringskamp. Vidar Ruud / NTB scanpix
NUMMER 1: Jarstein er i form, og blir etter alle solemerker å se fra start i søndagens VM-kvalifiseringskamp. Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Vi må opptre godt defensivt, og være mer aggresiv foran mål. Vi har spillere som i form, og har troen mot Nord-Irland, sa en optimistisk Jarstein.

Elabdellaoui derimot vil ikke gi Norge favorittstempelet, men vil slå unnenfra.

- De er favoritt siden de ligger foran på tabellen, så blir det vår oppgave å slå dem.

VM-kvalifiseringskampen spilles i Belfast på søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media