Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elana Meyer tatt for koffein

Langdistanseløperen Elana Meyer fra Sør-Afrika har akkurat som Anita Valen testet positivt på det forbudte stoffet koffein.

Akkurat som Valen sier Meyer at hun ikke bevisst har brukt noe forbudt stoff, og at hun ikke kan vite hvorfor hennes prøve var positiv.

- Jeg har aldri i min karriere brukt noe forbudt stoff, og jeg benekter på det kraftigste at jeg har brutt mot friidrettens regelverk, sier hun.

Meyers prøve inneholdt en konsentrasjon av koffein på 15 mikrogram per milliliter, mens grensen for det tillatte er 12. Meyers konsentrasjon er nesten den samme som i den norske syklisten Valens prøve.

- Jeg vet ikke hvordan det kunne skje. Koffein finnes i så mangt. Selv om jeg som profesjonell idrettsutøver prøver å holde det utenfor dietten min, er det umulig å garantere. Før løpet drakk jeg bare en kopp kaffe på hotellet. Det er det eneste jeg vet om som kan ha inneholdt koffein, sier Meyer.

Meyer ble testet i forbindelse med et 10 kilometer langt gateløp i Bali i februar. Prøven ble analysert i Kuala Lumpur.

Meyer har bedt om at B-prøven skal analyseres. Hun er inntil videre suspendert fra all idrett.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media