- Eldar bør bli æresmedlem

TRONDHEIM (Dagbladet): Politiet og kemneren i Trondheim får gjennomgå i Nils Arne Eggens bok «Godfoten». Samtidig skriver RBK-treneren at tidligere fotballpresident Eldar Hansen fortjener å bli æresmedlem i klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var hyggelig å høre, sier Eldar Hansen om rosen han får fra vennen Nils.

Cupfinalehelten fra 1960 var formann i Rosenborg under den såkalte kemnersaken, da klubben ble etterforsket av politiet og gransket av skattemyndighetene.

Dømt til ei bot på 50ø000 kroner, forsvant Eldar Hansen ut av ledelsen i klubben og ut av norsk fotball.

Kåre Rønnes, som satt i styret sammen med Eldar Hansen og også fikk ei bot, er for lengst æresmedlem og portrettet hans henger på veggen i brakka.

Nå vil Eggen at komiteen som vurderer æresmedlemsskap skal gjøre stas på mannen som også kalles «femmåls-Hansen»: Eldar bør henges opp på «skryteveggen».

- Jeg har hørt en del av dette før, Nils Arne er jo ikke den som sitter på ordene. Han har sagt positive ting til meg før. Men det er jo jævla hyggelig at han skriver det, utdyper Hansen overfor Dagbladet.

- Vil du gjerne bli æresmedlem?

- Det kunne vært artig, men det er jo ikke jeg som bestemmer, sier Eldar Hansen.

Sterke ord

Også den daværende ledelsen i Norges Fotballforbund får passet påskrevet i Eggen-boka som ble utgitt i går.

Fotball-, idretts og organisasjons-Norge «satt musestille av redsel, og lot Rosenborg ta støyten. Eller rettere sagt - de lista seg musestille rundt for å dekke over så mange spor som de kunne i ly av Rosenborg-saken», skriver Eggen.

Kemnersaken handla om «prestisje, markeringsbehov og urett», forsetter RBK-treneren, før han beskylder kemner Rolf Røkke for å ha skutt fra hofta «i ren McCarthy-stil».

Om politiet skriver han at «jeg kan den dag i dag ikke fatte at slikt uvett kunne sitte under topplokket på de ansvarlige beslutningstakerne i politietaten».

Videre skriver Eggen om politijuristen, nå statsadvokat, Helge J. Kaasbøll, at han «med et framtidig statsadvokatembete i blikket var fullstendig uressonabelt fastlåst i ufortøyde paragrafer».

GODFOT: Nils Arne Eggen slapp boka si i dag. Ikke uventet får mange passet sitt påskrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer