<strong>STAVBREKK:</strong> Eldar Rønning hadde store muligheter til å vinne dagens sprint i Asiago, men brakk staven like før oppløpet. Her fra herrestafetten i under verdenscupen på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
STAVBREKK: Eldar Rønning hadde store muligheter til å vinne dagens sprint i Asiago, men brakk staven like før oppløpet. Her fra herrestafetten i under verdenscupen på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Eldar Rønning brakk staven rett før mål

Forbannet i målområdet, Kriukov vant sprinten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sju norske herrer gikk videre fra prologen. Egentlig var det åtte, men John Kristian Dahl ble diskvalifisert for ikke å ha fulgt den oppmarkerte løypa.

Petter Northug valgte å stå over sprinten i Italia for å lade opp til Tour de Ski.

Tre i samme heat Fra kvartfinalene gikk Eldar Rønning, Ola Vigen Hattestad (vant prologen) og Tomas Northug videre. Disse havnet i samme semifinaleheat, og ble henholdsvis nummer tre, fire og fem i. Russiske Nikita Kriukov og Alexey Poltaranin fra Kazakhstan tok de to første plassene.

I den andre semifinalen var det ingen nordmenn, men lillebror Cologna, Gianluca, var fullstendig overlegen. Bak ham kom Emil Jönsson.

Tida i dette heatet var ganske lik tida i det første semifinaleheatet. Det var derfor bare Eldar Rønning av de norske som klarte å komme seg til finalen. Alexey Panzhinskij tok den andre lucky loser-plassen.

Russisk seier Jönsson og Panzhinskij gikk over ende ikke lenge før mål, så det var fire mann det stod mellom da det hele skulle avgjøres.

Det vil si, til slutt var det bare tre igjen, for Eldar Rønning presterte å knekke den ene staven. Han falt dermed av like før oppløpet.

Kriukov var best i spurten og vant. Poltaranin ble slått med noen centimetre, mens Cologna tok tredjeplassen.

Vel inne på fjerdeplass var det en tydelig forbanna Rønning som kastet stavene fra seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer