Eldar Rønning er kritisk til høydehus

- Hele diskusjonen som nå går i Norge er dødfødt.

SKEPTISK: Styret i Norges Skiforbund (NSF) gikk i går inn for at det skal åpnes opp for begrenset bruk av høydehus. Eldar Rønning er redd for hvilken signaleffekt bruk av høydehus vil ha på unge utøvere.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKEPTISK: Styret i Norges Skiforbund (NSF) gikk i går inn for at det skal åpnes opp for begrenset bruk av høydehus. Eldar Rønning er redd for hvilken signaleffekt bruk av høydehus vil ha på unge utøvere. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eldar Rønning er redd for hvilken signaleffekt bruk av høydehus vil ha på unge utøvere.

Styret i Norges Skiforbund (NSF) gikk onsdag inn for at det skal åpnes opp for begrenset bruk av høydehus. Idrettstinget i 2015 tar den endelig beslutningen på om Norges forbud skal lettes på.

Rønning går i rette med eget forbund, skriver Levangeravisa.

- Jeg skjønner poenget ved å oppheve forbudet når det er kun i Norge dette ikke er lovlig, men jeg er likevel ingen varm tilhenger av å bruke høydehus. Jeg er redd for hvilken signaleffekt det vil ha på unge idrettsutøvere, sier Rønning, som også tviler på effekten.

- Dette er lov i store skinasjoner som Tyskland, Sveits og Finland, men jeg ser ingen andre internasjonale skiløpere som bruker det. Det må tyde på at effekten er minimal og at hele diskusjonen som nå går i Norge er dødfødt, mener Rønning.

Løperen fra Skogn advarer mot å gjøre idretten for komplisert.

- Det blir en kunstig måte å trene på og vil ta langrenn på et nivå hvor det ikke hører hjemme. Unge løpere som vil opp og fram, vil føle at de må benytte seg av det, mens det viktigste for dem bør være å trene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer