Eldar Rønning provosert av Strandbergs RBK-nekt

Og Kjell Jonevret ville kastet ham ut av Viking.

RBK - LSK 3-1

(Dagbladet): RBK-spiller Stefan Strandberg nektet å spille mot LSK i kveld, og RBK-trener Per Joar Hansen fikk beskjeden to timer før avspark. Midtstopperen var opprinnelig i startelleveren og Hansen omtaler det som en «kontraktsmessig tvist med klubben».

Flere idrettsprofiler er provosert etter Strandbergs spillenekt.

KRITISK: Langrennsløper og RBK-supporter Eldar Rønning liker ikke Stefan Strandbergs oppførsel.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KRITISK: Langrennsløper og RBK-supporter Eldar Rønning liker ikke Stefan Strandbergs oppførsel. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det er merkelig gjort. Strandberg må gå i seg selv og finne ut hva som egentlig er viktig. Det er bra at Perry gikk ut som han gjorde, og ikke forsøkte å dekke over fakta, sier langrennsløper Eldar Rønning til Dagbladet.

- Jeg er RBK-patriot, og nå som de sliter litt, er det bare en ting å gjøre: Brette opp ermene og kjøre på. De må stå sammen og yte maks, sier Rønning.

- Sutring Rønning legger til:

- Det virker det ikke som Strandberg har forstått. Sutring og klaging hjelper ikke, og han prøver å heve seg over laget, sier trønderen.

OVERRASKET: 
Viking-trener Kjell Jonevret ville kastet en streikende spiller ut av egen klubb.
 Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
OVERRASKET: Viking-trener Kjell Jonevret ville kastet en streikende spiller ut av egen klubb. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Viking-trener Kjell Jonevret tolker Strandberg-nekten som at midtstopperen er på vei bort fra klubben.

- Jeg har aldri opplevd spillere som gjør noe slikt. Det kan hende han har gode grunner, men hadde dette skjedd i Viking, hadde han allerede spilt sin siste kamp, sier Jonevret til Dagbladet.

- Skam Viking-sjefen presiserer at han bare kjenner saken gjennom media.

- Jeg kjenner ikke til alle fakta i saken, men jeg tolker det som et tegn på at han er på vei bort fra klubben, sier Jonevret.

På Twitter uttrykker andre seg: C More-ekspert Lars Tjærnås skriver:

- Stefan Strandberg: De du svikter aller mest er supportere som betaler for å støtte deg, og frivillige som jobber gratis for deg. #skam.