<strong>FØLGER BARNDOMSDRØMMEN:</strong> Eldar Rønning, her med landslagssjef Vidar Løfshus på slep, spisser satsingen ytterligere inn i OL-sesongen. Mot Sotsji kommer han bare til å satse på klassisk. Foto: Pål Marius Tingve
FØLGER BARNDOMSDRØMMEN: Eldar Rønning, her med landslagssjef Vidar Løfshus på slep, spisser satsingen ytterligere inn i OL-sesongen. Mot Sotsji kommer han bare til å satse på klassisk. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

Eldar Rønning satser alt på ett kort før OL-sesongen

Forandrer på det aller meste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Eldar Rønning (30) har alltid vært bedre i klassisk enn skøyting. Det tar han konsekvensen av før OL-sesongen.

Trønderen gikk runde på runde i snødrevet ved Sognefjellshytta i skøyting onsdag formiddag.

Men den ferskeste av de to stilartene kommer bare til å være nettopp trening for 30-åringen den kommende sesongen. Om han ikke var klassiskspesialist fra før av, blir han det i hvert fall nå.

- Jeg skal prioritere klassisk knallhardt denne sesongen. Det er bedre å satse på det jeg har sjanse til å vinne OL-gull i, enn å terpe på skøyting bare for å få det til. Det blir veldig harde prioriteringer, sier Rønning til Dagbladet.

- Jeg føler at jeg er i min beste alder. Jeg vet at på en topp dag så kan jeg ta det OL-gullet. For fire år siden så var jeg ikke sikker på det, men nå vet jeg at jeg er jeg en kandidat til å klare det. Det er en god følelse, legger han til.

Siste OL-sjanse
Veteranen fra Skogn har for lengst prikket inn datoen for når toppformen skal være på plass: Fredag 14. februar 2014. Da går 15-kilometeren i klassisk stil i Sotsji-OL.

- Det er 15 klassisk som er hovedmålet og drømmen, og så håper jeg selvfølgelig på å gå stafetten, sier Rønning, som også har et håp om å gå lagsprinten i de russiske skoger.

30-åringen har fire VM-gull i stafett, men «bare» et sølv og en bronse individuelt. I OL har han ingen meritter. Rønning sa til NRK i går at han kommer til å gi seg etter Falun-VM i 2015, og det er derfor han nå satser alt på ett kort inn i OL-sesongen.

CV

Eldar Rønning
Født: 11. juni 1982
Sivil status: Gift.
Yrke: Skiløper.
Klubb: Skogn IL.
Meritter: Fire VM-gull i stafett, et sølv og en bronse individuelt. Sju verdenscupseirer og seks NM-gull.

- Jeg har drømt om å bli olympisk mester siden jeg var ti år, og jeg føler at det her blir den siste sjansen, sier han.

Bedre motor
Og selv om han lenge har vært en av verdens beste klassikerløpere, føler han at det er mye å jobbe med fram mot februar.

- Jeg kan bli bedre i alt, men jeg håper først og fremst på å få en enda bedre motor. Alle hardøktene som er lagt er for å forbedre kapasiteten skal gjennomføres i klassisk. I tillegg skal jeg prioritere staking enda hardere, siden det i Sotsji er veldig varierende føre. Det kan bli litt bingoføre, og hvis du da får glatte ski og er god til å stake, kan du hive deg på stavene og komme deg igjennom fortest mulig, sier han.

Røthe går for femmila
En annen som har rettet blikket mot Sotsji er Sjur Røthe. 24-åringen har satt OL-femmila som sitt store mål for sesongen som kommer.

Vossingen hadde et glimrende VM i Val di Fiemme tidligere i år. Stafettgull og bronse i fellesstarten med skibytte sier sitt om at unggutten har noe på gang. Denne uka har han trent han med Rønning og resten av landslaget på Sognefjellet.

- Det jeg har aller mest lyst til å er å gå fort på femmila i OL. Jeg drømmer om gull, men det jeg må jobbe med er å stå distansen enda bedre enn før, sier han til Dagbladet.

Røthe har tidligere vist at han har noe å fare med på den aller lengste distansen. Det sier fjerdeplassen fra Oslo-VM i 2011 det meste om.

- Femmila er noe jeg alltid har satt høyt. For meg er den selve gromdistansen, sier han.

<strong>SATSER PÅ DEN LENGSTE:</strong> Sjur Røthe har satt femmila som sitt fremste OL-mål. Foto: Pål Marius Tingve
SATSER PÅ DEN LENGSTE: Sjur Røthe har satt femmila som sitt fremste OL-mål. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer