Eldar trodde en svenske ødela

Bronsevinneren fra forbanna til lykkelig.

SAPPORO (Dagbladet.no): Eldar Rønning tok VM-bronse på klassisk sprint i dag, hans første medalje både på senior- og juniornivå.

Men bare kort tid før finalen trodde trønderen at medaljehåpet var knust, av sølvvinner Mats Larsson.

- Trodde finalen røk

Svensken tråkket på skia til nordmannen, som nesten falt og havnet på fjerdeplass i semifinalen.

- Jeg trodde finalen røk. Jeg var både lei og forbanna, sier Eldar til Dagbladet.no.

Takket være dårligere tider kom han seg til finalen som «lucky looser», og skulle møte Larsson på nytt. Før start skværet de to opp og Rønning fikk en mental opptur.

- Jeg var i hvert fall heltent, jeg skulle vise dem, sier Rønning mens han får klemmer av familie og må hilse på entusiastiske japenske tenåringer i Domen.

- Fortjent seier til Jens Arne

Jentene ber om å få ta på bronsen, det metallet Rønning er veldig stolt av tross alt. Han knivet lenge med Svartedal men måtte gi tapt på inn på oppløpssida.

UNDERLEGEN: Men bare for to konkurrenter. Eldar Rønning er fornøyd med bronsemedaljen i VM. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIX
UNDERLEGEN: Men bare for to konkurrenter. Eldar Rønning er fornøyd med bronsemedaljen i VM. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Jeg var ikke god nok, men vi går for gull og ikke for sølv. Jeg var på sida av Jens Arne, men bronse er kjempebra.

- Fortjent at Jens Arne vinner?

- Forrige VM forberedte jeg meg på å sitte i kommentatorboksen, men fikk gå fordi Jens Arne spydde. Han har fortjent dette, ingen tvil om det.