Eldars stolthet

Det finnes vel neppe noen langrennsløper som i større grad har en klubb i sitt hjerte enn Eldar Rønning.

LANGT FRA SKOGN: Eldar Rønning har gjort jobben foran sesongen. Han stortrives som langrennsløper på breen over italienske Val Senales, men har hele tida hjembygda i bakhodet.

Foto: Jens O Kløvrud
LANGT FRA SKOGN: Eldar Rønning har gjort jobben foran sesongen. Han stortrives som langrennsløper på breen over italienske Val Senales, men har hele tida hjembygda i bakhodet. Foto: Jens O Kløvrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL SENALES (Dagbladet): - Klubben min, Skogn IL, er grunnlaget for at jeg har kommet dit jeg er i dag, sier 28-åringen med to VM-gull i stafett og et VM-bronse på sprint.

Hjemme i Skogn var det idrett for alle penga for eldstemann Eldar og søsknene Bernhard og Ragne. Og sentralt sto pappa Jan og mamma Bodil. Jan ledet skigruppa fra 1994 til 2004. Deretter tok mamma Bodil over.

Dugnad med kara - Jeg husker det godt. Jeg var 8-10 år og pappa hadde fått det for seg at vi måtte lage vei opp til alpinanlegget i Torsbustaden for at vi skulle kunne gå på ski. - Skogn er jo ingen snørik plass. Pappa, bestefar og en mange andre spyttet i 10 000 kroner hver. Det var høstferie og jeg fikk være med på dugnad med kara. Fylte hull i veien. Det var traktorer, det var smell og det var stor stas.

Siden den gangen har mye skjedd i Torsbustaden og mye har skjedd med Skogn IL — et fleridrettslag i Levanger kommune med omkring 1200 medlemmer.

- Jeg var med på alt, smiler Eldar.

Drømte om Wirkola Dette er noe han gjerne snakker om. Minnene er mange og gode — fra fotballbanen, fra skiløypa, friidrettsbanen, hoppbakken og fra orienteringsløypa.- Vi gutta, vi drømte. Vi skulle bli riktig gode. Fotball om sommeren og ski om vinteren. Bjørn Wirkola hadde jo gjort det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer