Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svein-Erik Edvartsen avskjediget i NFF:

Elden: - Edvartsen nekter å ta sluttpakke. NFF: - Edvartsen ikke tilbudt sluttpakke

Nå forbereder Edvartsen stevning av NFF.

STRID: Advokat John Christian Elden og Svein-Erik Edvartsen kan gå rettens vei mot NFF, her ved generalsekretær Pål Bjerketvedt og fotballpresident Terje Svendsen. Foto: NTB Scanpix
STRID: Advokat John Christian Elden og Svein-Erik Edvartsen kan gå rettens vei mot NFF, her ved generalsekretær Pål Bjerketvedt og fotballpresident Terje Svendsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Konflikten mellom Norges Fotballforbund (NFF) og den tidligere profilerte toppdommeren Svein-Erik Edvartsen (38) eskalerte i går.

Ifølge NFF er Edvartsen avskjediget og nå fjernet fra sin stilling som seksjonsleder for samfunnsansvar i fotballforbundet.

Edvartsen - og advokat John Christian Elden - vil nå ta NFF til retten.

- Vi tar oss god tid og holder på med stevningen der vi går gjennom hvordan NFF har håndtert denne saken fram til den grunnløse avslutningen av arbeidsforholdet da Svein-Erik Edvartsen nektet å ta sluttpakke, opplyser advokat Elden til Dagbladet.

- Hvorfor nektet Edvartsen å ta sluttpakke?

- Fordi han heller vil stå i en interessant jobb og bidra til fotballens utvikling samtidig som han dømmer på toppnivå, sier Elden.

Edvartsen ble ansatt som seksjonsleder for samfunnsansvar i februar 2016 og etter drøyt halvannet år er han - ifølge NFF - sparket.

- Ikke tilbudt sluttpakke

Men ifølge fotballforbundet er ikke Edvartsen blitt tilbudt noen sluttpakke nå. Det var under møter på forsommeren - før partene kom til en slags enighet for kalenderåret 2017 - at dette var et tema.

- Vi registrerer stadige forsøk på å flytte fokus bort fra hva denne saken handler om, også på drøftelsesmøtet sist fredag. En sluttpakkeskisse har ikke vært et tema siden et møte med Edvartsen i midten av mai, sier Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn, til Dagbladet.

NFF innkalte Edvartsen til et drøftelsesmøte fredag i forrige uke. Bakgrunnen var at NFF ønsket en avskjedigelse. I arbeidsmiljøloven heter det at en arbeidsgiver kan avskjedige en arbeidstaker med påbud om øyeblikkelig fratreden dersom denne har gjort seg skyldig i grovt pliktbrudd eller annet vesentlig mislighold av arbeidsavtalen.

I går skal Edvartsen ha fått den skriftlige beskjeden på at han er avskjediget. Ifølge Dagbladets opplysninger er Edvartsen blitt bedt om å gå på dagen - og NFF forventer heller ikke å se 38-åringen tilbake på jobb på Ullevaal.

Det står i strid med det Elden uttalte til Dagbladet tirsdag:

- Vi mener det ikke er grunnlag for avslutning i dette tilfellet, så Edvartsen vil fortsette i jobben sammen med sine dedikerte medarbeidere på sin seksjon, sier Elden.

Etter det Dagbladet erfarer skal den opprinnelige sluttpakken - som NFF hevder ble diskutert i sommer - ha forespeilet full lønn ut 2018, i tillegg til kompensasjon for tapte dommerinntekter. Dommerkompensasjon for 2018 skal derimot ikke ha vært på samme nivå som for 2017.

I Eliteserien får hoveddommeren 15 600 kroner per kamp. Det spilles totalt 30 serierunder og en mye brukt dommer kan gjerne få rundt 20 kamper. Det tilsvarer over 300 000 kroner. Etter det Dagbladet kjenner til får Edvartsen rundt 700 000 kroner i kompensasjon for 2017.

- Uforenlig

Da NFF og Edvartsen kom til en avtale i sommer, ble de enige om en kompensasjon for at Edvartsen ikke dømmer i 2017.

I går informerte NFF om at Edvartsens ansettelsesforhold er over.

- NFF har i dag (tirsdag) avsluttet sitt ansettelsesforhold med Svein-Erik Edvartsen. Han har utført handlinger som er uforenlig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF. Edvartsen er ikke aktuell som dommer i regi av NFF i 2018, sa Svein Graff til Dagbladet.

NFF bestemte tidligere i år at Edvartsen ikke fikk dømme mer i 2017 - og nå mener altså forbundet at toppdommeren heller ikke er aktuell neste sesong, i 2018.

Strid

Tidligere i år stormet det rundt toppdommeren etter at flere kolleger gikk ut mot Hamar-mannen. Konflikten mellom Edvartsen og dommer sjef Terje Hauge fikk stor oppmerksomhet i vår. Det dukket også opp beskyldninger mot Edvartsen fra en av hans tidligere assistenter om mobbing og trakassering, og flere dommere gjorde det klart at de ikke ønsker å samarbeide med Edvartsen.

I midten av mai ble den betente konflikten rundt dommeren lagt død ved at Norges Fotballforbund og Edvartsen inngikk avtale om å avslutte sistnevntes kontrakt som toppdommer. Dermed fikk han ikke flere dommeroppdrag i 2017.

E-poster

NFF skal i forbindelse med Edvartsen-saken ha undersøkt flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonflikten i vår.

Disse ble sendt til norske nyhetsredaksjoner, og NFF skal ha konkludert med at Edvartsen har sendt flere disse selv.

Edvartsen selv har kontant avvist at han er avsenderen. Det er blant annet disse epostene, som også er sendt til kolleger i NFF, som er noe av grunnen til at forbundet ønsker 38-åringen fjernet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!