Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svein-Erik Edvartsen avskjediget i NFF:

Elden mener Graff snakker usant og går knallhardt ut mot NFF: - En behandling som nærmer seg barnehagenivå

Advokat John Christian Elden sier at Svein-Erik Edvartsen ble tilbudt sluttpakke seinest forrige fredag. Samtidig kritiserer han personalbehandlingen til NFFs ledelse.

KRITISK: - Får man ikke bølle seg frem, bruker man makt og lovbrudd som strategi, sier John Christian Elden om NFFs ledelse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISK: - Får man ikke bølle seg frem, bruker man makt og lovbrudd som strategi, sier John Christian Elden om NFFs ledelse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag opplyste NFF at Svein-Erik Edvartsen er ferdig som seksjonsleder for NFFs avdeling for samfunnsansvar.

Ifølge Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, hadde Edvartsen «utført handlinger som er uforenlig med jobben».

John Christian Elden, Edvartsens advokat, sa i går at hans klient takket nei til en sluttpakke da han heller ønsket å fortsette i jobben.

Ifølge Graff stemmer ikke dette.

- Vi registrerer stadige forsøk på å flytte fokus bort fra hva denne saken handler om, også på drøftelsesmøtet sist fredag. En sluttpakkeskisse har ikke vært et tema siden et møte med Edvartsen i midten av mai, sa Svein Graff til Dagbladet i går.

Uttalelsen får advokat Elden til å reagere.

- Graff lyver når han avviser dette på trykk i dag, skriver Elden på en tekstmelding til Dagbladet i dag.

- Tilbudt lønn ut 2018

Elden fortsetter:

- Det er riktig at NFF seinest forrige fredag ønsket å lage en sluttpakkeavtale, men vi avslo på nytt å forhandle om dette da Svein-Erik Edvartsen heller vil stå i jobben, skriver Elden.

Samtidig går han hardt ut mot motparten.

- Det er høyst uvanlig å ha en motstander som burde være en seriøs arbeidsgiver som bevisst bløffer media og forsøker å avspore hva saken handler om, skriver Elden, og fortsetter:

- NFFs ledelse viser en personalbehandling av ansatte og spillere som nærmer seg barnehagenivå. Får man ikke bølle seg fram, bruker man makt og lovbrudd som strategi, uttaler Elden.

Dagbladet har konfrontert Svein Graff med Eldens påstander. Han svarer følgende:

- Vi har ikke behov for å kommentere Eldens påstander og gjentatte forsøk på avsporinger i denne saken, skriver Svein Graff på en melding til Dagbladet.

Åpnet seg på Facebook

Torsdag morgen gikk Edvartsen hardt ut mot NFF på Facebook, samtidig som han takket for en «utrolig» og «overveldende» støtte.

- Hva hadde du tenkt hvis toppsjefen der du jobbet hadde omtalt deg slik skriftlig til alle avdelingsledere, kjøpte deg ut av en av dine kontrakter 2,5 uker seinere, og prøvd å kjøpe deg ut av din sivile jobb under en uke etter det første utløpet?, skrev Edvartsen.

DIREKTØR FOR KOMMUNIKASJON OG SAMFUNN: Svein Graff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DIREKTØR FOR KOMMUNIKASJON OG SAMFUNN: Svein Graff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

TV 2 og VG skrev tidligere i dag om en mail fra NFF-topp Pål Bjerketvedt, som ved en feil ble sendt til Svein-Erik Edvartsen i stedet for Svein Graff.

«Jeg tenker på uforutsigbarheten, aggressiviteten, truslene og uakseptabel oppførsel. Og ikke minst høyst merkverdige vurderinger» skrev Bjerktvedt om Edvartsen i mailen datert 22. april 2017, ifølge VG.

- Da John Christian Elden avslo det siste på mine vegne, fortsatte heksejakten, drittpakker i media, og falske beskyldninger fram til de uten grunn sparket meg. Det blir tøft å stå opp mot ett milliardkonsern som følgelig har mye større muskler enn meg, men jeg tar nå denne kampen en gang for alle. Igjen: Takk for all støtte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!