Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elden slakter aktoratet i Baardsen-saken

Krever full frifinnelse.

KREVER FULL FRIFINNELSE: Einar Baardsens forsvarer John Christian Elden krever full frifinnelse for sin klient.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
KREVER FULL FRIFINNELSE: Einar Baardsens forsvarer John Christian Elden krever full frifinnelse for sin klient.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no): Aktor Erik W. Rand la i dag ned påstand om at John Arne Riises tidligere rådgiver og agent Einar Baardsen dømmes til fengsel i tre år og seks måneder for grovt underslag og grovt bedrageri da rettsforhandlingene ble avsluttet i Stavanger tingrett i dag.

I sin sluttprosedyre rettet Baardsens forsvarer, advokat John Christian Elden, kraftig kritikk mot aktoratet. Han mener det er reist en tiltale som minner om et gjetteverk, da ingen har anmeldt Baardsen for verken grovt bedrageri eller grovt underslag, melder Stavanger Aftenblad.

- Jeg forstår ikke tiltalen. Det er påtalemyndigheten som må bevise at min klient har begått bedrageri og underslag. Ikke omvendt slik tilfellet er her hvor Baardsen i retten må motbevise at han er skyldig i bedrageri og underslag, sier Elden til Aftenbladet.

Han mener at vitneforklaringene til både John Arne Riise og moren, Berit Riise, viser at Baardsen har fortalt den hele og fulle sannheten. Derfor stiller han seg uforstående også til bevisførselen.

- Aktoratets bevisførsel er vanvittig rotete, mener Elden.

Derfor krever han også full frifinnelse for sin klient. Dom i saken er ventet i løpet av 14 dager.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling