Eldst i Norges eldste klubb

Her er Elise Hauger (94) i aksjon under en av sine to ukentlige turntreninger. Hun er det eldste medlemmet i Norges eldste klubb - Oslo Turnforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Neste år feirer Norge 100-årsjubileum som selvstendig stat etter unionsoppløsningen med Sverige. Samtidig feirer Oslo Turnforening sitt 150-årsjubileum. Stiftet så tidlig som 13. april 1855 er foreningen - opprinnelige stiftet som Christiania Turnforening av den tyske bokbinderen Joseph Stockinger - anerkjent av Norges Idrettsforbund som den eldste idrettsklubben i Norge.

Godt voksne

15 godt voksne damer hopper og spretter og tøyer og bøyer når Dagbladet besøker et formiddagsparti i klubbens lokaler i St. Olavs gate. Til behagelig musikk passer instruktør Cecilie Holmquist (27) på at damene får kjørt seg litt i en klokketime.

KLUBBEN I MITT HJERTE

Klubb: Oslo Turnforening. Stiftet: 13. april 1855. Antall medlemmer: Ca. 2900. Idretter: Gymnastikk og turn.

Dette er definitivt ikke noe gamlehjem.

Elise holder stilen hele timen. Sluntrer ikke unna på noen av øvelsene.

Prøver å slutte ...

-  Det er takket være turningen jeg er blitt så gammel. Det er ingen annen grunn, forsikrer Elise Hauger overfor Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer