Eldstesøster Williams til Wimbledon-finale

Tittel nummer fem innen rekkevidde for Venus.

Venus Williams er bare en kamp unna sin femte Wimbledon-tittel etter at hun torsdag slo Jelena Dementjeva i strake sett.

Williams er regjerende mester på All England Clubs gressmatter, men er bare seedet som nummer sju i årets turnering. Likevel viser hun sterkt spill.

I torsdagens semifinale mot Jelena Dementjeva viste hun at hun er en av de aller beste spillerne på gress - iallfall i ett sett.

I åpningssettet var hun suveren. De frammøtte fikk se en skikkelig oppvisning i godt spill. Etter å ha feiet gressmattene med sin russiske motstander kunne hun hovere med 6-1-seier.

I annet sett var Dementjeva mer med på notene. Eller kanskje Venus tanker allerede dreide seg om finalen. Etter et sett med mye flott tennis fra begge spillere var det Venus som kunne smile - som hun har gjort siden turneringen startet forrige mandag.

- Hun ligner litt på meg i spillestilen. Hun har mye kraft så jeg visste at jeg måtte gjøre det vi begge gjør bare litt bedre, sa Williams.

Det avgjørende annetsettet vant hun i tiebreak. Nå venter kanskje finale mot hennes yngre søster Serena. Williams-søstrene dominerer den prestisjefylte turneringen, som de har gjort så mange ganger før.

Søstrene har til sammen seks titler siden år 2000 (Venus fire, Serena to). I 2002 og 2003 gikk Serena seirende ut av finalen mot Venus.

INNEN REKKEVIDDE: Venus Williams slo seg forbi Jelena Dementjeva på vei mot finale i Wimbledon. Foto: AFP/Scanpix
INNEN REKKEVIDDE: Venus Williams slo seg forbi Jelena Dementjeva på vei mot finale i Wimbledon. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Venus Williams er i sin 17. finale i karrieren.

(NTB)

Eldstesøster Williams til Wimbledon-finale