Elektriker døde på OL-bygg

Heten skaper problemer i neste års OL-by Tokyo. Torsdag døde en elektriker av det man mistenker for å være heteslag.

VANSKELIGE FORHOLD: Det meldes om at tre dødsfall har funnet sted i forbindelse med byggearbeidene inn mot neste års OL i Tokyo. Foto: AP Photo / Koji Sasahara / NTB Scanpix
VANSKELIGE FORHOLD: Det meldes om at tre dødsfall har funnet sted i forbindelse med byggearbeidene inn mot neste års OL i Tokyo. Foto: AP Photo / Koji Sasahara / NTB ScanpixVis mer

OL-arrangørene i Tokyo opplyser at en 50 år gammel mann ble funnet liggende på bakken under den stekende solen torsdag ettermiddag hvor han var i ferd med å strekke noen elektriske kabler.

Han ble sendt til sykehus for behandling, men ble senere erklært død. Årsaken til dødsfallet er ennå ikke klarlagt, men flere lokaler medier melder at politiet mistenker heteslag.

Dødsfallet er det tredje knyttet til byggearbeidene i forbindelse neste år sommer OL i den japanske hovedstaden. En byggearbeider har begått selvmord på grunn av stress, og en annen omkom i en arbeidsulykke.

Tokyos hete og fuktige sommere er hovedbekymringen for OL-arrangørene spesielt etter hetebølgen som rammet byen i fjor.

Etter en lengre regnperiode dette året har den japanske hovedstaden nok en gang blitt utsatt for en dødelig hetebølge. I forrige uke ble mer enn 18.000 innlagt på sykehus over hele Japan på grunn av varmen og hvor 57 er rapportert døde.

OL-arrangørene har derimot kommet med en rekke tiltak og kjølemetoder. Alt fra vannspredere og vifter to til blomstergjerder som de mener har "psykologisk" effekt og vil kjøle ned omgivelsene.

Man har også flyttet starttidspunktene for noen av idrettene. Blant annet er maraton flyttet til gunstigere tid på døgnet for å unngå den verste varmen.