Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elendig generalprøve for Schleck før Touren

- Det er ingen panikk, sier Contador-utfordreren.

SLITER FØR TOUREN: Leopard Treks Andy Schleck har hatt en dårlig oppladning til årets Tour de France. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
SLITER FØR TOUREN: Leopard Treks Andy Schleck har hatt en dårlig oppladning til årets Tour de France. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

Mindre enn to uker før Tour de France toner sammenlagtutfordrer Andy Schleck ned den pinlig svake generalprøven.

Luxembourgeren hang ikke med i fjellene og endte nesten 19 minutter bak sammenlagtvinner Levi Leipheimer i nidagersrittet Tour de Suisse sist uke.

Det resultatet ser Schleck selv på som en parentes.

- Det er ingen panikk. Første Tour-etappe starter om to uker, og rittet starter for alvor i fjellene om fire uker, slår Andy Schleck fast.

Historien viser at man ikke helt skal se gjennom fingrene med generalprøver i sykling. Tour-vinnerne de siste ti årene, bortsett fra dopingtatte Floyd Landis, hadde topp seks-plasseringer i sine siste forberedelser til Frankrike-festen.

Alberto Contador ble henholdsvis nummer to og nummer tre i Dauphiné Libéré i fjor og i 2009.

- Selvsagt ønsker man å komme til Tour de France med full gass på. Likevel tror jeg alt vil avhenge av hvor mye som er igjen på tanken til slutt, mener lillebror Schleck.

Beksvart var det dog ikke for Leopard-rytteren i Sveits. Schleck vant rittets klatretrøye etter strålende innsats og annenplass på fredagens fjelletappe.

For storfavoritt Alberto Contador var seieren i Giro d'Italia forrige måned generalprøven. Intet tyder på at årets toppkamp i Tour de France vil bli annerledes enn de to foregående:

2010: Andy Schleck 39 sekunder bak Alberto Contador.

2009: Schleck 4.11 minutter bak Contador.

(NTB)

FAVORITT: Alberto Contador vant Giro d'Italia tidligere i år, og er favoritt før Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Jean Pierre Clatot
FAVORITT: Alberto Contador vant Giro d'Italia tidligere i år, og er favoritt før Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Jean Pierre Clatot Vis mer