Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elendig Zlatan-straffe da Sverige gjorde jobben

Imponerte ikke, men slo Moldova.

PROTOKOLLEN BETYR ALT: Sverige og Zlatan Ibrahimovic hadde ingen stor kveld hjemme mot Moldova, men seieren ble sikret likevel.Foto: SCANPIX/REUTERS/Fredrik Sandberg
PROTOKOLLEN BETYR ALT: Sverige og Zlatan Ibrahimovic hadde ingen stor kveld hjemme mot Moldova, men seieren ble sikret likevel.Foto: SCANPIX/REUTERS/Fredrik Sandberg Vis mer

(Dagbladet): Sverige - Moldova 2-1.

Man kan vel trygt slå fast at det ikke har vært noen stor uke for skandinaviske landslag, men Sverige gjorde i det minste det verken Norge eller Danmark gjorde i helga, de tok tre poeng i EM-kvalifiseringen mot Moldova.

- Vi gjør ingen bra kamp, men jeg er fornøyd med tre poeng. Etter at vi tar ledelsen 1-0 blir vi altfor nølende, og det blir lite energi i spillet vårt, sier landslagssjef Erik Hamrén, ifølge NTB.

Straffemiss
Sverige åpnet forrykende det første kvarteret på Råsunda, men fikk ikke betalt før etter en halvtime, da Rosenborgs Mikael Lustig slo et innlegg via Igor Armas fra død vinkel, og sørget for 1-0.

Like etter fikk Zlatan Ibrahimovic sjansen til å få slutt på måltørken fra straffemerket etter å ha selv blitt felt, men en svært svak ellevemeter gikk rett på Stanislav Namasco, og Moldova beholdt håpet til pause.

Ibrahimovic har forøvrig ikke scoret siden 28. februar.

Larssons første
Sebastian Larsson sørget for å trygge tre poeng etter fint Zlatan-forarbeid med sitt første landslagsmål knappe ti minutter før slutt, før Alexandru Suvorov reduserte med et flott volley-skudd på overtid.

Om Mikael Lustig blir kreditert 1-0-målet er det også hans første for landet sitt.

En arbeidsseier for Sverige, det kan man si, men tre poeng er nok stort sett det som teller for Erik Hamrén når runden skal oppsummeres.

De poengene betyr at svenskene går opp på en foreløpig andreplass i gruppe E, bak Nederland som møter Ungarn hjemme i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media