- Elendig

Den mangeårige RBK-treneren Bjørn Hansen så kampen mot Lyon på TV. Forsvarseksperten mener RBK snarest må øve mer på det defensive.

- Dette var rett og slett elendig, konkluderer Hansen overfor Dagbladet.

Han trekker fram flere avgjørende faktorer for at det gikk så dårlig.

- Det er like galt offensivt. Vi mister ballen og får kontringer i mot. Defensivt henger vi ikke sammen. Det er lite besluttsomt. Vi flytter beina for langsomt. Vi stenger rommene dårlig, og er ikke aggressive nok fra 20 meter og innover.

- Ingen skam

Hansen er spillerutvikler og ansvarlig for RBKs andrelag, og mener Eggen og By Rise snarest bør trene mer forsvar på treningene.

- Jeg har ingenting med den defensive treninga å gjøre. Jeg var innom og hadde 20 minutter for lenge siden. Det er mange ting vi kunne ha kikka på. Det gjøres mange elementære feil.

Han synes også RBK er for naive, og støtter Åge Hareide i at det må være lov å tenke defensivt før møter mot gode lag borte.

- Det er ingen skam å forsvare seg når motstanderen har ballen, sier han lakonisk.

Trist Drillo

Eks-landslagssjef Drillo var trist til sinns etter gårsdagens RBK-forestilling.

- Jeg er litt trist og skuffa. Rosenborg bør kunne ta lærdom av dette, være ydmyke og lære av det som skjer, sier Drillo til Dagbladet.

Han mener det tidlige målet til Lyon var avgjørende.

- Det første, tidlige målet preget denne kampen. RBK ble avkledd på tempoet, og virket ikke forberedt på det kjøret Lyon kom med.

LSK-trener Arne Erlandsen slutter seg til sine trenerkolleger, men tror RBK kommer tilbake.

- Slår de Ajax, er de med igjen. Prestasjonen ved å komme til Champions League er stor i seg selv. Hele Norge bør ta av seg hatten for Eggen, sier Erlandsen.

FRALØPT: Erik Hoftun blir parkert av Lyons Eric Carriere. I store deler av oppgjøret gjorde Lyons angripere mer eller mindre som de ville med RBK-forsvaret.