Manchester Uniteds bortestatistikk

- Elendig

Manchester United ligger foreløpig trygt inne på en Champions League-plass i Premier League. Men bortestatistikken mot de beste lagene i ligaen denne sesongen er grusom.

SLITER: Erik ten Hag og Manchester United har kun tatt ett poeng på bortebane mot topp ni i Premier League. Foto: Paul Childs/Reuters
SLITER: Erik ten Hag og Manchester United har kun tatt ett poeng på bortebane mot topp ni i Premier League. Foto: Paul Childs/Reuters Vis mer
Publisert

Erik ten Hags første sesong som Manchester United-trener har vært en sesong full av opp- og nedturer. I torsdagens Premier League-oppgjør mot Tottenham, kastet de røde djevlene bort en 2-0 ledelse i London. En kamp som til slutt endte 2-2 på Tottenham Hotspur Stadium.

Det gjør at poengfangsten til Manchester United på bortebane mot sesongens ni beste lag fortsatt er syltynn.

På sju bortekamper i PL denne sesongen, mot ligaens ni beste lag, står de røde djevlene med ett fattig poeng. Seks tap og én uavgjort er fasit, i tillegg har klubben sluppet inn 27 mål og «bare» scoret åtte.

- Sammensatte årsaker

Til sammenlikning har Manchester United en betraktelig bedre hjemmestatistikk. Klubben har ikke tapt en hjemmekamp i ligaen siden 2-1 tapet for Brighton i første serierunde, 7. august.

Viaplay-ekspert Lars Tjærnås forteller til Dagbladet at det er flere grunner til den stygge bortestatistikken.

- Den ene ordet som beskriver den innsatsen er «elendig», og over såpass mange kamper, ikke tilfeldig. Det er sammensatte årsaker. Forskjellen mellom hjemme- og bortestatistikk er en gåte som har plaget meg i 40 år, og som jeg ikke fullt finner årsakene til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer