HAR EN PLAN: Heidi Weng har aldri hatt dårligere tester i mai enn hun hadde i år. Det er en del av planen for å bli enda bedre på ski til vinteren.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR EN PLAN: Heidi Weng har aldri hatt dårligere tester i mai enn hun hadde i år. Det er en del av planen for å bli enda bedre på ski til vinteren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Elendige fysiske tester er godt nytt for Weng

Her er den merkelige planen.

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Heidi Weng har vært en såkalt «slow starter» når skisesongene har begynt, men funnet kalasformen til mesterskapene de to siste årene.

Den snart 23 år unge damen har individuelle medaljer fra både ski-VM i Val di Fiemme og vinterens OL i Sotsji, men denne sesongen vil hun være med i toppen før VM i Falun etter jul.

Heidi er rett og slett lei av å ikke gå fort nok før jul. Derfor skal hun på andre ting enn å gå ski framover.

- I år har jeg planer om å trene litt annerledes enn jeg har gjort før. Finne på litt nye ting, sykle litt, gjøre litt ting som gir ny energi. Litt andre ting enn de trygge gamle tingene, sier Weng til Dagbladet.

Dårlige tester
Sammen med resten av landslagsgjengen er hun på skisamling på Sognefjellet, der skiløypene fortsatt ligger preparert i en runde på åtte kilometer midt i fjellheimen.

For et par uker siden hadde jentene samling på Olympiatoppen i Oslo der de testet det meste av fysisk form før alvoret snart begynner.

Wengs tester var ikke bra, men i denne sammenhengen er dårlige tester et positivt tegn.

Tror hun.

- Jeg har prøvd å trene veldig mye for ikke å være i form i juni, så det har vært litt meninga at de skulle være dårlige også. Jeg får håpe det er et positivt tegn, smiler hun.

Sjanser ikke
For å være med i toppen enda tidligere skal hun trene flere hardøkter også utover høsten. På den måten håper hun å gå fortere når verdenscupsesongen begynner.

- Så får vi se om det er lurt eller ikke. Jeg tror ikke det er et sjansespill, jeg har i hvert fall hatt kontroll på det jeg har gjort før om åra, men jeg har lyst til å bli enda bedre, og da må jeg utfordre meg sjøl på treningsarbeidet, sier Weng til Dagbladet.

- Jeg vil gjerne være i form hele vinteren, og da må jeg finne litt ut av ting.