Premier League:

Elendige resultater og store problemer med ny stadion. Alt går galt for West Ham: - Det er pinlig

Sesongåpningen har vært et mareritt for West Ham. 

GLISSENT: Slik så det ut på London Stadium i sluttminuttene av West Ham mot Southampton. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB Scanpix
GLISSENT: Slik så det ut på London Stadium i sluttminuttene av West Ham mot Southampton. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var stor optimisme i London og West Ham da Premier League-sesongen ble sparket i gang.

Klubben imponerte stort og endte på en solid sjuendeplass på tabellen forrige sesong, og klarte i tillegg å beholde viktige brikker i laget, som fjorårets gigant Dimitri Payet.

Ikke nok med det: West Ham-ledelsen kunne gni seg i hendene da klubben endelig flyttet fra «gamle» Boleyn Ground til den moderne arenaen London Stadium.

Men sesongstarten har virkelig ikke gått som forventet for hovedstadsklubben, som har blant andre norske Håvard Nordtveit og Martin Samuelsen (lånt ut) i troppen.

Bare se her:

  • West Ham ligger tredje sist på tabellen med tre poeng etter seks kamper. Søndag tapte de 3-0 hjemme mot Southampton.
  • Den vante atmosfæren fra Boleyn Ground har uteblitt på den mer «luftige» London Stadium.
  • West Ham-ledelsen har store sikkerhetsbekymringer. På tribunene har det blant annet brutt ut slåsskamper mellom West Ham-supportere.
PROFILEN: Dimitri Payet og West Ham sliter stort om dagen. Foto: Michael Zemanek/ REX / NTB Scanpix
PROFILEN: Dimitri Payet og West Ham sliter stort om dagen. Foto: Michael Zemanek/ REX / NTB Scanpix Vis mer

- Det er litt tungt om dagen, og det brer seg en dårlig stemning i og rundt klubben. Det har vært trøbbel med innkjøring av det nye stadionet og det hjelper ikke at laget har tapt fem av seks kamper, sier Erik Thoresen Dammen, supporterleder i Scandinavian Hammers.

Han fikk søndag se et West Ham-lag bli rundspilt av Southampton på hjemmebane. Igjen gjorde Bilics mannskap personlige feil - og igjen ble de hardt straffet.

- Det er det defensive som er hovedproblemet. Den defensive organiseringen er for dårlig. I tillegg har det vært en del enkle feil av spillerne. Vi må nok også skylde på en del skader. Det er rett og slett en kjedelig suppe å være i nå, sier Dammen.

Glisne tribuner

Hovedstadslaget har - ikke overraskende - fått hard medfart i britiske medier. Chris Sutton, fotballekspert i BBC, er forbløffet over hvor dårlige laget har vært.

- Det har vært svært pinlig for West Ham. Det er ikke akkurat en krise, men Slaven Bilic har en stor snuoperasjon foran seg, sier Sutton til kanalen.

Den tidligere Premier League-stjernen skjønner at tribunene var glisne allerede 10 minutter før slutt under søndagens oppgjør.

- Kan man dømme de som gikk? De hadde sett nok. Bilic har en stor jobb foran seg nå, sier Sutton.

For West Ham har også hatt en del utfordringer med flyttingen til nye London Stadium. Mange mener atmosfæren er langt dårligere på den nye arenaen enn på intime Boleyn Ground.

Supporterbråk

I tillegg har det også vært en del tumulter på tribunene: Da Watford kom på besøk tidligere i sesongen, brøt det ut slåsskamper mellom West Ham-fans og Watford-fans.

Enkelte West Ham-tilhengere skal også ha begynt å slåss med hverandre i bråket.

- Det er en uvant situasjon med ny hjemmebane. Det har vært en del trøbbel rundt det om supporterne skal stå eller sitte. Folk har vært vant til å stå på Upton Park, og det har vært greit. På den nye arenaen har det blitt en del bråk når noen ønsker å stå, mens andre vil sitte. Det er i tillegg helt nye vakter, og en del smågnistninger, sier Dammen.

Til tross for en marerittstart på sesongen, er supporterlederen optimistisk. I de neste tre Premier League-kampene venter overkommelig motstand i Middlesbrough, Crystal Palace og Sunderland.

- Selvfølgelig ser vi positivt på resten av sesongen. Troppen bør være bra nok, men det kommer til å bli en del uro rundt Bilic. Vi får håpe han får ro i noen kamper til og det snur nå, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer