Elendigheten fortsetter - nå også i Europa

Tottenham tapte i Italia.

(Dagbladet.no) Udinese - Tottenham 2-0.

Den historisk svake Spurs-starten fortsetter nå også i Europa. Hjemme i Premier League ligger Juande Ramos\' menn på bunn som en rusten ubåt og de klarte ikke heve seg i Uefa-cupen heller.

Og det ville vært overraskende om de plutselig slo til, mot laget som ligger på 2. plass i Serie A, to poeng bak Inter.

Spesielt siden Tottenham gjorde det såpass vanskelig for seg selv torsdag kveld. Først laget Heurelho Gomes et klønete straffespark og rett etter pause ble Jamie O\'Hara utvist etter to gule i løpet av ett minutt.- Jeg er forbannet, for jeg liker ikke tape. Vi må vinne kamper for å komme oss videre i turneringen, sier Ramos.

Di Natale straffet Spurs

Vertene åpnet best på Stadio Friuli og kampen var ikke mange minutter gammel da Fabio Quagliarella flikket et Gaetano D\'Agostino-frispark like utenfor stanga til Gomes.

Etter kvarteret kom Tottenham mer med i kampen, og det så lysere ut for nordlondonerne. Helt til Gomes klønet det til etter 23 minutter.

Aleksandar Lukovic så ut til å være på vei ut av 16-meteren, men Gomes la ham likevel i bakken. Antonio Di Natale gjorde ingen feil fra krittmerket og sendte hjemmelaget i ledelsen.

ITALIENSK TRIUMF: Antonio Di Natale scorer her på straffe, midt i førsteomgangen. Tottenham klarte aldri å slå tilbake mot den italienske serietoeren. Foto: AFP
ITALIENSK TRIUMF: Antonio Di Natale scorer her på straffe, midt i førsteomgangen. Tottenham klarte aldri å slå tilbake mot den italienske serietoeren. Foto: AFP Vis mer

Både Gomes og Lukovic fikk gult kort for å ha røket i tottene på hverandre etter straffesituasjonen.

Tottenham karret til seg mange dødballer, men avleveringene var altfor dårlige, så mulighetene ble skuslet bort.

To gule på ett minutt

I løpet av ett minutt i starten av den andre omgangen ble jobben plutselig mye tøffere for engelskmennene.

Jamie O\'Hara fikk først et gult kort for en takling og ett minutt seinere la han Alexis Sanchez i bakken. Og to gule blir alltid et rødt - og Spurs måtte fullføre kampen med én mann mindre.

Dette var Tottenhams tredje røde kort på fem dager. Da de røyk for Stoke på søndag ble både Michael Dawson og Gareth Bale utvist.

O\'Hara har spilt åtte kamper denne sesongen, og bare i tre av dem har han gått av banen uten å få kort.

Di Natale var nær ved å doble ledelsen kort tid etter utvisningen, da han kippet ballen over Gomes. Men keeperen ga ikke opp og fikk ballen unna i siste liten.

Elendigheten fortsetter - nå også i Europa

Fire minutter før slutt punkterte innbytter Pepe kampen, da han utnyttet en kontring og scoret til 2-0.

- Vi spilte godt i den første omgangen, men så gjør keeperen vår en feil. Da ble det vanskelig. Slike feil skjer i fotball, og jeg må bare støtte spillerne mine, sier Ramos.

Bentley på tribunen

At presset øker i styrke på White Hart Lane fikk vi et bevis på i kveld. I timene før kampstart fikk David Bentley beskjed om at han måtte se kampen fra tribunen. Han var frisk og reiste til Italia med resten av troppen, men fikk ikke engang sitte på benken.

Et døgn før kampen gikk Bentley hardt ut mot Ramos og lagkameratene. Han sa at folk ikke visste hva de skulle gjøre på banen og ikke minst at samhandlingen har vært fraværende.

Midtbanespilleren kostet over 150 millioner kroner da han kom fra Blackburn i sommer. Høyrekanten startet sesongen på venstrekanten, før han var hengende spiss bak Darren Bent, inntil Roman Pavljutsjenko ble kjøpt i slutten av august. Han fikk etter hvert sjansen i favorittposisjonen på høyresida, men da han kom inn mot Hull ble han plassert på høyrebacken. Da han fikk beskjed av Ramos om dette, ristet han på hodet, skriver The Times.

- Jeg plukket ut disse 18 spiller av de 20 som var i troppen. Hva som skjedde før kampen vet ikke jeg noe om. Reaksjonen hans var helt normal, akkurat slik andre reagerer når de ikke får spille, sier Ramos.

TAR TELLING: Aaron Lennon og Spurs sliter kraftig på alle fronter for tida. Tapet for Udinese var slettes ikke uventet.