LEVERTE: New York Giants-quarterback Eli Manning kastet tre touchdownpasninger da Green Bay Packers ble slått ut i natt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Hauck
LEVERTE: New York Giants-quarterback Eli Manning kastet tre touchdownpasninger da Green Bay Packers ble slått ut i natt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren HauckVis mer

Eli Manning og Giants rystet tittelforsvaren

Green Bay Packers slått ut i NFL-sluttspillet.

New York Giants tok seg til semifinale i NFL-sluttspillet på bekostning av tittelforsvarer Green Bay Packers søndag.

Giants vant 37-20 på bortebane i Wisconsin og er klar for semifinale mot San Francisco 49ers. Eli Manning kastet tre touchdownpasninger for NY-laget.

- Vi visste at vi måtte spille en av våre beste kamper for å vinne her, og det synes jeg vi gjorde, sa Giants-spilleren Justin Tuck

New York Giants leverte bare en middelmådig sesong i grunnspillet (ni seirer, sju tap) og tok seg så vidt til sluttspillet, men er kun én kamp unna en retur til Super Bowl. Sist gang laget vant NFL-finalen var i 2008.

Stoppet Rodgers
Packers tapte kun én av 16 kamper i grunnspillet og var det beste offensive laget (35 poeng i snitt per kamp), men quarterback Aaron Rodgers og co. ble effektivt stoppet av Giants-forsvaret i søndagens kamp.

Giants hadde fire ballerobringer og la Rodgers i bakken fire ganger i løpet av kampen.

- Vi vet at vi er et bra lag, og vi har et strålende forsvar, sa Giants-spilleren Osi Umenyuora.

Rodgers var skuffet etter hjemmetapet.

- Vi ble slått av et lag som spilte bedre enn oss i kveld. Det er tungt. Jeg trodde ikke det skulle ta slutt i kveld. Jeg hadde stor tro på våre sjanser, sa superstjernen.

Ravens-seier
I den andre semifinalen møtes Baltimore Ravens og New England Patriots. Ravens vant 20-13 over Houston Texans søndag.

Ravens vant Super Bowl i 2001, mens Patriots gikk til topps tre ganger i perioden 2002-2005. Patriots er toppseedet i AFC.

- Det kommer til å bli en stor utfordring for oss. Vi har spilt flere ganger mot Patriots, og de kampene blir alltid noen klassikere, sa Ravens-veteranen Ray Lewis.

Semifinalene spilles søndag.

(NTB)