Eli vil bli trener i Tippeligaen

ASKER (Dagbladet): Ingen av jentene i Asker tjener penger på fotballen. De får kjøregodtgjørelse til trening og kamper, og blir kjøpt fri to timer til onsdagstreningene. Treneren Eli Landsem (36) har under ti prosent av hva trenerne i Tippeligaen tjener. Likevel er Asker-laget uslåelig. I dag tar de sin 15. strake seier og blir seriemester for femte gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Luselønna gjør Eli Landsem til landets dårligst betalte D-trener i fotball. Samtidig er hun blant de mest suksessrike. - Du må være glad i fotballen for å trene et topplag for en slik lønn. Målet mitt er å kunne leve av å være trener, slik at jeg slipper å ha tre-fire jobber. Jeg kunne godt tenke meg å trene et herrelag i Tippeligaen, men tror ikke jeg får noe tilbud på de nærmeste ti åra, sier Eli Landsem til Dagbladet.

Hun har trent herrelag før, i Rælingen (3. divisjon).

Kastet drakta

- I 1994 skulle jeg egentlig ha et hvileår. Da tilbudet kom fra Rælingen, takket jeg likevel ja. De tre åra som herretrener gjorde meg tøffere. Blant annet lærte jeg å ikke legge meg med klump i magen for noe som var sagt eller gjort på dagen eller kvelden, sier Eli Landsem.

Hun visste at gutta på Rælingen var mindre seriøse enn jentene hun hadde trent i Asker. Herrespillerne hadde bedre selvbilde, men trente bare en tredjedel av det de kvinnelige toppspillerne gjorde. Reaksjonene var også annerledes. En spiller som ble tatt av banen under en kamp, reagerte med å kaste drakta si i søplekassa og reise hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer