Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eli vil bli trener i Tippeligaen

ASKER (Dagbladet): Ingen av jentene i Asker tjener penger på fotballen. De får kjøregodtgjørelse til trening og kamper, og blir kjøpt fri to timer til onsdagstreningene. Treneren Eli Landsem (36) har under ti prosent av hva trenerne i Tippeligaen tjener. Likevel er Asker-laget uslåelig. I dag tar de sin 15. strake seier og blir seriemester for femte gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luselønna gjør Eli Landsem til landets dårligst betalte D-trener i fotball. Samtidig er hun blant de mest suksessrike. - Du må være glad i fotballen for å trene et topplag for en slik lønn. Målet mitt er å kunne leve av å være trener, slik at jeg slipper å ha tre-fire jobber. Jeg kunne godt tenke meg å trene et herrelag i Tippeligaen, men tror ikke jeg får noe tilbud på de nærmeste ti åra, sier Eli Landsem til Dagbladet.

Hun har trent herrelag før, i Rælingen (3. divisjon).

Kastet drakta

- I 1994 skulle jeg egentlig ha et hvileår. Da tilbudet kom fra Rælingen, takket jeg likevel ja. De tre åra som herretrener gjorde meg tøffere. Blant annet lærte jeg å ikke legge meg med klump i magen for noe som var sagt eller gjort på dagen eller kvelden, sier Eli Landsem.

Hun visste at gutta på Rælingen var mindre seriøse enn jentene hun hadde trent i Asker. Herrespillerne hadde bedre selvbilde, men trente bare en tredjedel av det de kvinnelige toppspillerne gjorde. Reaksjonene var også annerledes. En spiller som ble tatt av banen under en kamp, reagerte med å kaste drakta si i søplekassa og reise hjem.

- Dagen etter ringte jeg ham, sa at favoritt-treneren var på tråden og spurte hvordan han hadde det i dag? Da gikk det ikke lenge før vi var ferdige med saken, sier Eli Landsem.

Eggen som lærer

Hun var den første jenta i landet som trente et herrelag så høyt oppe i divisjonene. Før hun kom til Østlandet, lærte Eli mye av Nils Arne Eggen i Rosenborg.

- Jeg hadde Nils Arne som lærer på Orkdal videregående skole. Grunnprinsippene i spillet har vi lært av Rosenborg.
- Rolletreningen som RBK-spillerne er så bra på, har også gjort Asker-jentene bevisste på hva de skal gjøre, sier Eli foran dagens hjemmekamp mot Fløya.

Alt Asker-spillerne bygger opp, gjør de sammen. Det er en av grunnene til årets dominans.

- I kampene kan vi bytte ut tre-fire spillere, og likevel ha samme styrke.
Asker har også større fart enn de andre lagene i toppserien. Som utgangspunkt spiller vi en skeiv 4-4-2, med fire bak, tre sentralt på midtbanen og to spisser. Den tiende utespilleren ser vi an hvor vi skal gjøre av, sier Eli Landsem om årets suksesslag i norsk kvinnefotball.

USLÅELIGE: </B> Eli Landsem har ledet Asker frem til seier nok en gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!