Eliassen og Kowalczyk til topps i Birkebeinerrennet

Kowalczyk nærmer seg rekord.

SEIRET: Justyna Kowalczyk vant lørdag Birkebeinerrennet for tredje gang på rad. Bildet er fra i fjor. I herreklassen vant Petter Eliassen foran fjorårsvinner Andreas Nygaard. Foto: Vebjørn Rakvaag / Birken / NTB Scanpix
SEIRET: Justyna Kowalczyk vant lørdag Birkebeinerrennet for tredje gang på rad. Bildet er fra i fjor. I herreklassen vant Petter Eliassen foran fjorårsvinner Andreas Nygaard. Foto: Vebjørn Rakvaag / Birken / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Justyna Kowalczyk vant lørdag Birkebeinerrennet for tredje gang på rad. I herreklassen vant Petter Eliassen foran fjorårsvinner Andreas Nygaard.

Etter 54 kilometer fra Rena til Lillehammer gikk Kowalczyk i mål på tiden 2.51,31 timer.

Det var den polske jentas tredje strake seier i Birkebeinerrennet. Nå er hun bare én seier bak seiersrekken til Anita Moen, som har fire seire.

- Jeg er virkelig glad for å ha vunnet her for tredje gang. Dette rennet er et av de hardeste i verden, kanskje det aller hardeste. Det er stort for meg å vinne her, sa Kowalczyk til NRK etter løpet.

Svenske Britta Norgren Johanson ble nummer to, 2.41,3 minutter bak, mens Astrid Øyre Slind ble nummer tre, 4.23,3 bak.

I herreklassen gikk Petter Eliassen i ensom majestet over mållinjen på 2.23,47 timer.

- Det var tungt opp første fjellet. Simen Østensen og Morten Eide Pedersen var med og satt fart, og vi klarte å få en luke og jobbet litt sammen. Litt overraskende så slapp Morten på vei opp det andre fjellet, og da bestemte jeg meg for å holde jevn fart hele veien inn, sa årets vinner til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer