Eliassen vant Kaiser Maximilian Lauf: - Hadde ikke trodd dette

Kjølstad og Gjerdalen fulgte på de to neste plassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Eliassen økte ledelsen i Ski Classics-sammendraget da han vant Kaiser Maximilan Lauf søndag. Johan Kjølstad og Tord Asle Gjerdalen fulgte på de to neste plassene.

Løpet var sesongens femte i Ski Classics og ble gått i østerrikske Seefeld. Eliassen satte inn støtet i den siste tunge bakken inn mot mål. Kun Kjølstad klarte å følge, mens Gjerdalen og Tore Bjørseth Berdal måtte slippe tetduoen.

På det svært korte oppløpet klarte ikke den tidligere sprinteren Kjølstad å ta igjen Eliassens lille forsprang.

- Dette hadde jeg ikke trodd. Det var tungt. Det virket som de andre var innstilt på å kjøre hardt, så jeg hadde nok med å henge på. Det var utrolig deilig, sa Eliassen til TV 2 etter rennet.

- Jeg burde angrepet før oppløpet, konkluderte Kjølstad.

Med seieren økte også Eliassen ledelsen i sammendraget. Han ligger nå 140 poeng foran Gjerdalen. Det gjenstår fire løp i langløpskonkurransen.

Berdal, Kjetil Dammen og Stanislav Rezac fulgte på de tre plassene bak pallen. Svenske Daniel Richardsson, som gikk lørdagens femmil i Holmenkollen, gikk inn til 9.-plass.

Rennet skulle etter planen gå i Tyskland under navnet König Ludwig Lauf, men ble flyttet til Seefeld grunnet snømangel.

På kvinnesiden vant sveitsiske Seraina Boner foran Katerina Smutna fra Østerrike og norske Astrid Øyre Slind. Det var Øyre Slinds første pallplass i Ski Classics.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer