Eliassen vant Vasaloppet på første forsøk

Foran Anders Aukland.

VASALOPPET: Petter Eliassen spurtet ned Anders Aukland og vant Vasaloppet. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / ULF PALM / NTB Scanpix
VASALOPPET: Petter Eliassen spurtet ned Anders Aukland og vant Vasaloppet. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / ULF PALM / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske Petter Eliassen gikk inn til seier i Vasaloppet søndag.

Anders Aukland måtte slippe på slutten og ble nummer to.

I den ni mil lange klassikeren fra Sälen til Mora klarte ikke tsjekkeren Stanislav Rezac å følge de to nordmennene på de siste kilometerne.

Dermed ble det en helnorsk duell om seieren.

Den duellen avgjorde trønderen Eliassen til sin fordel. 29-åringen, som går for Tverrelvdalen, holdt et tempo som Aukland ikke klarte å følge.

Dermed kunne han jublende krysse målstreken som vinner i sin første start i Vasaloppet.

- Det gikk veldig bra i dag. Jeg var fornøyd med hvordan løpet utviklet seg. Jeg hadde håpet på en pallplass, men seier var for mye å drømme om, sa Eliassen til SVT etter seieren.

Før start meldte to av de største favorittene avbud. Svenskene Johan Olsson og Jørgen Brink ble begge syke før start. Også russerne Aleksandr Legkov og Maxim Vylegzjanin valgte å ikke starte.

- Taktikken var at vi skulle la Anders Södergren få seg en luke i starten. Så skulle vi andre på laget sørge for å ikke sløse med kreftene, sa Team LeasePlan Go-løperen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer