Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elin Nilsen på sykehus

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Dramatikken var i høysetet da Elin Nilsen gikk sin tredjeetappe i dag. Nordlendingen kollapset da hun hadde levert stafettpinnen fra seg, og ble senere sendt på sykehus. Både trener Inge Andersen og lege Arne Vilberg angrer på at Nilsen gikk dagens stafett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var usikker på om jeg burde gå like før start, sier Elin Nilsen selv om dramaet. Like etter at hun hadde passert målområdet, kollapset hun og ble liggende urørlig i 7-8 minutter.

- Hun var skikkelig utmattet og etter løpet tok vi henne innom Røde Kors-bua. Deretter dro vi til sykehuset og tok noen spesielle undersøkelser og prøver, sier landslagslege Arne Vilberg til Dagbladet :på nettet i ettermiddag.

Hjemme med familien

Elin Nilsen er nå hjemme med familien sin, får Dagbladet :på nettet opplyst.

- Hun har tatt seg skikkelig ut, men vil ikke ta skade av dette, mener Vilberg. Senere utover kvelden får han svarene på alle prøvene, men legen tror ikke at kollapsen vil gå utover Nilsens helse.

Ta lærdom

Elin Nilsen har slitt med halsbetennelse og feber de siste dagene. I natt og i dag hadde hun imidlertid ikke feber, og etter en kort treningstur vurderte Nilsen, treneren og lege Arne Vilberg at Elin var frisk nok til å gå.

Men i ettertid angrer både trener Inge Andersen og landslagslege Arne Vilberg på at Elin få gå etappen i dag.

- I etterkant angrer jeg litt. Vi vil kanskje bli enda strengere i fortsettelsen, sier legen.

Trener Andersen var redd for Elin da han så hvordan hun sleit på vei inn for å levere stafettpinnen videre til Bente Martinsen.

- Hvis man skal være etterpåklok så jeg at den vurderingen som er blitt gjort det siste døgnet, den kampen om å vinne tideler og sekunder og få de beste på startstreken, at det er der vi må ta lærdom, sier Andersen i målområdet i dag.

Sjukdom

Norge endte til slutt på en fjerdeplass etter en fin skøyeetappe av Bente Martinsen. Ruusserne vant overlegent, Italia ble nummer to, mens tyskerne kom i mål rundt 15 meter foran Norge.

- Vi hadde to løpere som gikk langt under pari. Dette avgjorde konkurransen i dag. Dette flyttet oss fra pallen i dag, sier Andersen.

ANGRET: Trener Inge Andersen var redd for Elin da han så hvordan hun sleit på vei inn for å levere stafettpinnen videre til Bente Martinsen.
SENDT PÅ SYKEHUS:</B> Elin Nilsen har vært syk de siste dagene. Hun ble sendt på sykehus etter dagens stafett.