Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eline Gleditsch Brustad (18) med overraskende juniorsølv i sykkel-VM

- Helt sykt.

SØLVJENTE: Eline Gleditsch Brustad fra Asker kom i mål som nummer to bak Lucy Garner fra Storbritannia. Foto: SCANPIX/AFP / FRANCK FIFE
SØLVJENTE: Eline Gleditsch Brustad fra Asker kom i mål som nummer to bak Lucy Garner fra Storbritannia. Foto: SCANPIX/AFP / FRANCK FIFE Vis mer

Eline Gleditsch Brustad (18) syklet inn til VM-sølv for junior under kvinnenes fellesstart i Nederland fredag.

Asker-syklisten kom i mål som nummer to bak Lucy Garner fra Storbritannia, som vant gullet med tiden 2.11.26. Garner var det ingenting å gjøre med da hun rykket ifra 200 meter før mål.

Brustad forsøkte å ta innpå briten, men avstanden ble for stor. Hun var likevel svært glad etter å ha tatt et overraskende VM-sølv.

- Jeg er kjempefornøyd. Det var helt sykt. Jeg var så sliten den siste gangen opp Cauberg. Jeg trodde jeg skulle slippe, men så klarte jeg å komme opp igjen, sa Brustad til TV 2.

Italienske Anna Stricker tok bronsemedaljen.

Fellesstarten var 80,5 kilometer lang og hadde målgang på toppen av Cauberg i Valkenburg-området. Det var kun en liten gruppe som kjempet om medaljene i spurten.

Larisa Kristiansen (17) syklet også i fellesstarten.

Inntil i sommer satset Brustad på terrengsykling. Under landeveis-NM gjorde hun det svært sterkt da hun gjorde et 30 kilometer langt solobrudd.

Oskar Svendsen vant VM-gull for junior i temporittet mandag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media