Eliteserien

Eliteserie-profil knuser Van Dijk

Denne sesongen har Liverpool-stjerne Virgil van Dijk (30) vartet opp med pasningsprosent på 89. Det er lavere enn Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation (31).

KNUSER VAN DIJK: Jonatan Tollås Nation knuser Virgil van Dijk og andre verdensstjerner på pasningsstatistikken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud som på sosiale medier har funnet frem statistikken som viser at Vålerenga-kapteinen ligger noen hestehoder foran Liverpools forsvarskjempe.

På Twitter skriver Tosterud at Nation slo 2030 pasninger, og smått utrolige 95,37 prosent av disse fant riktig adresse. Det skal være mer enn samtlige forsvarsspillere i ligaer som Premier League, LaLiga og Bundesliga.

Blant dem er selvsagt Virgil van Dijk, som ifølge den anerkjente statistikksiden WhoScored er noen hakk bak Tollås Nation.

På sine 27 kamper i Premier League-sesongen, så har Van Dijk slått 2430 pasninger, altså 400 pasninger mer enn Tollås Nation. «Kun» 89 prosent av disse har funnet sin destinasjon.

Det hører med at Van Dijk slår i gjennomsnittet 76,7 pasninger i løpet av en Premier League-kamp, hvorav et gjennomsnitt på fem av disse er langpasninger.

På Twitter gir Tollås Nation et lite pek på hva slags pasninger han foretrekker å slå:

- Meg til Ivan, meg til Borchgrevink, meg til Haug, er lik førsteplass, skriver Tollås Nation på Twitter, med humoristisk undertone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer