STORSEIER: Marcus Pedersen og Strømsgodset kunne juble etter seier mot Ranheim. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STORSEIER: Marcus Pedersen og Strømsgodset kunne juble etter seier mot Ranheim. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2018: Strømsgodset-Ranheim

Eliteserie-toppscoreren med nydelig mål da Godset banket Ranheim

Marcus Pedersen (28) befestet sin posisjon som toppscorer i Eliteserien da Strømsgodset slo Ranheim for andre gang på ti dager.

Strømsgodset - Ranheim 3-0 (2-0)

Strømsgodset skaffet seg en fin luke ned til bunnstriden da de slo Ranheim i Drammen for andre gang i løpet av ti dager. 2-0-seieren i cupoppgjøret 14. juni ble fulgt opp av en sterk 3-0-seier i serien i dag.

Godset hadde bare vunnet to hjemmekamper i Eliteserien før dagens kamp, men vant fullt fortjent mot overraskelseslaget.

Klasseavslutning

Som i cupen var det Godset som scoret først. Marcus Pedersen utnyttet en feil av Christian Eggen Rismark i Ranheims bakre rekker, og hamret ballen i mål fra 19 meter da det var spilt ni minutter i den deilige sola på Marienlyst.

Pedersen kunne tatt med seg ballen, men valgte heller å avslutte på første berøring. Avslutningen var meget godt plassert og en toppscorer verdig, fullstendig utagbar for Even Barli.

- Jeg traff godt, sa Marcus Pedersen til Eurosport i pausen.

Han står nå med elleve mål i Eliteserien, allerede tangering av hans beste målsesong (2015).

Samtidig var det en stygg feil fra Eggen Rismark som ga Pedersen muligheten til å score seriemål nummer elleve. Eggen Rismark tok selvkritikk i pausen.

- Jeg dreit meg ut. Det er bare å beklage. En håpløs start, sa Eggen Rismark til Eurosport.

Åpnet målkontoen

Det var ikke ufortjent da Godset doblet ledelsen like før hvilen. Med sitt første mål i Eliteserien denne sesongen satte Bassel Jradi inn 2-0 fra kort hold etter fine kombinasjoner av Jonathan Parr og Eirik Ulland Andersen.

- Vi spilte bra i dag. Det var deilig å spille, sa målscorer Jradi etter kampen.

Utenom et skudd i tverrliggeren fra Michael Karlsen slet Ranheim med å skape sjanser før pause. Det var i det hele tatt lite som stemte for gjestene de første 45 minuttene.

Også etter pause dominerte Strømsgodset, og etter 64 minutter var det game over på Marienlyst stadion. Eirik Ulland Andersen la på til 3-0 med en fin curl bort i det lengste hjørnet. I likhet med Bassel Jradi var det hans første mål for sesongen.

Dermed rykket Godset opp på 11. plass på tabellen.

- Det ble blytungt etter hvert. Vi hang ikke sammen hverken defensivt eller offensivt. I andre omgang ble vi spilt ut av et mye bedre lag, sa Mads Reginiussen etter kampen.

Bryr seg ikke om RBK

Til tross for tap er Ranheim fortsatt på en oppsiktsvekkende medaljeplass.

Før Ranheims «storebror» Rosenborg møter Vålerenga i kveld er Ranheim to poeng foran det som alltid har vært Trondheims beste lag. Det tenker ikke trener Svein Maalen særlig mye på.

- Hvor vi er i forhold til Rosenborg, er helt uinteressant. Vi er overraska over at vi har prestert såpass bra som vi har gjort fram til nå, sa Maalen til Dagbladet tidligere i juni.

Andre resultater:
Bodø/Glimt – Sandefjord 1-1 (1-1), Haugesund – Lillestrøm 2-2 (1-1), Sarpsborg – Tromsø 2-3 (1-0), Start – Kristiansund 2-0 (0-0)