Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018

Eliteserieåpningen utsatt på grunn av trøblete baneforhold

Dommer Espen Eskås har i samråd med klubbene valgt å utsette dagens eliteserieåpning mellom Ranheim og Brann på grunn av trøblete baneforhold.

UTSATT: Dommeren var ikke fornøyd med baneforholdene i Ranheim. Dette bilde er fra kvaliken mellom Raneim og Sogndal høsten 2017. Foto: NTB Scanpix
UTSATT: Dommeren var ikke fornøyd med baneforholdene i Ranheim. Dette bilde er fra kvaliken mellom Raneim og Sogndal høsten 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det bekrefter Norges Fotballforbunds (NFFs) kampdelegat til NTB.

Dommer Espen Eskås forklarer situasjonen til Eurosport.

- Det er hensynet til spillernes ve og vel som gjør at jeg velger å avlyse, forklarte dommeren og viste til at tele gjorde at banen hadde forhøyninger og kanter enkelte steder.

På spørsmål om hvorfor kampen ble avlyst så seint, sier Eskås:

- Det skal ikke jeg svare på. Vi var på befaring tidligere i dag. Vi diskuterte ymse tiltak, og banemannskapet har jobbet iherdig i løpet av dagen, men utbedringen er ikke tilstrekkelige nok til at jeg velger å gjennomføre kampen.

Kritisk

Branns sportssjef Rune Soltvedt mener at NFF burde ha vært tidligere på plass på banen for å sjekke forholdene.

Ingen virket til å være overrasket over at kampen ble avlyst, men spørsmålet var hvorfor dette ikke ble klart før:

- Det er en modig og riktig beslutning av dommeren. Vi mener at det er fare for skade for spillerne. Jeg tråkket nesten over ute her da jeg var ute og ruslet i går. Vi skulle ønske dette ble avklart før noen timer før start, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til Eurosport.

Ekspert Kjetil Rekdal følger opp:

- Det er store høydeforskjeller på banen, så det er ikke rart de avlyser. Nå får Ranheim avlyst de to første kampene, og det er kjedelig for et lag som har gledet seg så til seriestart, sier Kjetil Rekdal til Eurosport.

Flere avlysninger

Dagens utsettelse kommer bare dager etter at det ble klart at kampene mellom Sandefjord og Ranheim og Stabæk og Start i 2. serierunde er utsatt på grunn av dårlige baneforhold

- Bakgrunnen er den ekstraordinære værsituasjonen med mye snø på arenaene og dårlige værutsikter. Basert på situasjonen i dag og værutsiktene er det en betydelig risiko for at kampene ikke kan gjennomføres som planlagt, uttalte konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn i en pressemelding på torsdag.

Da virket det ikke som Fisketjønn ikke hadde forventet at dagens oppgjør skulle bli utsatt:

- Akkurat nå ser runde én ut til å gå som planlagt. Uansett er man så nærme avspark at eventuelle endringer besluttes av dommeren på arenaen, sa NFF-toppen da.

Dagens utsettelse betyr at Ranheim ikke er involvert i de to første rundene av årets Eliteserie.

Dagbladet oppdaterer saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!