Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteseriedommer om lederstilen til Svein-Erik Edvartsen: - Han ville true meg til underkastelse

Reidar Gundersen er sterkt kritisk til sin tidligere sjef.

FÅR IKKE DØMME: Svein-Erik Edvartsen.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR IKKE DØMME: Svein-Erik Edvartsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Enten så ville han true meg til underkastelse under hans regime, eller så var det forsøk på å presse meg ut.

Det sier Eliteserien-dommer Reidar Gundersen til TV 2 om lederstilen til Svein-Erik Edvartsen.

Kritikk mot Edvartsen

DØMMER ELITESERIEN: Reidar M. Gundersen ( t. v.). Her sammen med Andre Paulsen og Rune Nordby ( i midten) tilbake i 2005. Foto: Ståle Andersen / SCANPIX
DØMMER ELITESERIEN: Reidar M. Gundersen ( t. v.). Her sammen med Andre Paulsen og Rune Nordby ( i midten) tilbake i 2005. Foto: Ståle Andersen / SCANPIX Vis mer

Edvartsen har vært i konflikt med dommerforeningen den siste tiden, og Gundersen oppgir at det er denne konflikten som gjør at han nå står fram.

Gundersen var i assistentdommer for Edvartsen fra 2014 til august 2015.

I løpet av denne perioden hevder Gundersen at han ble frosset ut av kollegaen.

- Han sendte meg meldinger med beskjed om å bytte jobb, slutte som assistentdommer i Fifa og melde forfall til kamper. Dette var på bakgrunn av at jeg turte å si ifra underveis når jeg ikke fant meg i hvordan han snakket til meg, sier Gundersen til TV 2.

- Drittpakke

Dagbladet har kontaktet Gundersen angående utspillet, men har hittil ikke fått snakket nærmere med dommeren.

Også en annen Eliteserien-dommer retter kraftig kritikk mot Edvartsen i TV 2-saken. Kanalen har valgt å anonymisere vedkommende.

Svein-Erik Edvartsens advokat, John Christian Elden, omtaler utspillene om klienten som en drittpakke. Han skriver følgende om kritikken på en epost til Dagbladet:

- Enhver konstruktiv kritikk som fremsettes direkte til han, tar han alvorlig. Dette har han ikke hørt om før han ser det i media.

- Koordinerte medieutspill

- Hvorfor omtaler dere dette som en drittpakke?

- Den er presis plantet etter at saken hadde løst seg for annen gang de siste ukene fra Edvartsens ståsted. Også forrige gang koordinerte enkelte personer medieutspill samme dag for å undergrave NFF og Edvartsen, skriver Elden.

I TV 2-saken sier styreleder Ola Hobber Nilsen i Dommerforeningen at det var modig av Gundersen å stå fram. Han viser også til forrige ukes møte angående situasjonen rundt Edvartsen.

Der skal det, ifølge Hobber Nilsen, ha kommet fram informasjon som tyder på at Gundersens beretning «bare er toppen av isfjellet».

- Tanken er fri. Om det er lojalt å la den fare ukontrollert i media, må NFF vurdere, skriver John Christian Elden om uttalelsene fra Hobber Nilsen.

Støtter Gundersen

Styreleder Hobber Nilsen hevder at saker om mobbing og trakassering vedrørende Edvartsen allerede er blitt tatt opp internt.

Dette skal, ifølge styrelederen, ikke ha hjulpet.

- Da skjønner jeg at dommerne velger offentlig varsling. NDF skal ivareta dommernes interesser, og har valgt å kort kommentere sakene de har stått fram med, skriver Ola Hobber Nilsen på en SMS til Dagbladet.

Han viser ingen forståelse for påstandene om at kritikken mot Edvartsen er en drittpakke.

- Det får stå for deres regning. Jeg har for stor respekt for dommernes følelser, og opplevelser av å bli krenket, til at jeg ville karakterisert dette som en «drittpakke», skriver Hobber Nilsen.

Jobber for Edvartsen-retur

Eldens klient, Svein-Erik Edvartsen, skulle etter planen ha dømt Eliteseriens syvende runde. Dette ble imidlertid omgjort i etterkant av forrige ukes møte.

Overfor Dagbladet bekrefter Elden at Edvartsen har et mål om å fortsette som Eliteserien-dommer. På spørsmål om hvor for øyeblikket saken står for deres del, svarer Elden følgende:

- Akkurat samme sted som da Edvartsen ble utnevnt for dommer for 14 år siden, og bekreftet senest denne sesongen. Han har en dommeravtale som han overholder. Ellers er han en lojal og ydmyk type.

- Hva vil dere gjøre for å nå målet om Eliteserien-dømming?

- La NFF rydde opp på kammerset mot illojal opptreden og trakassering av Edvartsen, skriver John Christian Elden i en e-post til Dagbladet.