- Eliteserien er blitt mye bedre

Hedin peker ut fem favoritter.

JEVNT I TOPPEN: Robert Hedin gleder seg over flere interesssante profiler i norsk serie. Foto: EPA/GEORG HOCHMUTH
JEVNT I TOPPEN: Robert Hedin gleder seg over flere interesssante profiler i norsk serie. Foto: EPA/GEORG HOCHMUTHVis mer

|||Flere håndballprofiler har vendt nesen hjem til Norge og herrenes eliteserie. Landslagssjef Robert Hedin synes ligaen har tatt et langt steg i positiv retning.

- Eliteserien er helt klart bedre enn i fjor. Vi kommer nok minst til å opprettholde antallet spillere fra norsk serie på landslaget fremover, sa Robert Hedin til NTB under «kickoff» for håndballsesongen 2010/11 i Oslo forrige mandag.

Landslagssjefen mener ligaen er blitt mer spennende, både fordi profiler har kommet hjem, og fordi unge spillere har fått mer erfaring. Han tror serien kommer til å bli jevn, men avslører likevel sine favoritter.

- Haslum, Elverum, Drammen, Arendal og Viking. Der har du fem lag som vil gjøre opp om gullet, mener svensken.

Tror på gull  I Haslum spiller den hjemvendte landslagskjempen Erlend Mamelund. Han er komfortabel med favorittstempelet, men er enig med Hedin i at det blir jevnt.

- Det blir mer interessant i år enn tidligere. Når det gjelder oss så har vi lag til å ta gull, men vi har mange gode motstandere, sa Mamelund til NTB, og fremhevet Drammen og Elverum som favoritter, og Viking som en outsider.

Den høyreiste backen tror også at eliteserien er bedre i år, mye på grunn av flere store profiler, men også fordi mange unge spillere har fått ekstra erfaring.

- Jeg ble faktisk overrasket over nivået i Haslum da jeg begynte å trene med dem. De unge spillerne holder et høyt nivå, og for vår del lover det bra før sesongen.

Ønsker mer publikum Nå håper han en bedre eliteserie skal generere mer interesse og publikum til kampene.

- Jeg håper på det, men man har en jobb å gjøre. Klubbene og forbundet må gjøre en innsats for å promotere håndballen bedre, sier Mamelund.

Herrenes eliteserie starter med østlandsoppgjøret mellom Runar og Vålerenga lørdag. Haslum gjester Stord i én av fire kamper søndag, mens Viking - BSK/NIF runder av den første serierunden onsdag.

(NTB)

TIL HASLUM: Erlend Mamelund har flyttet hjem til norsk håndball og studier. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
TIL HASLUM: Erlend Mamelund har flyttet hjem til norsk håndball og studier. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer