TRE POENG I SEKKEN: Serieleder Rosenborg sikret tre nye poeng borte mot Sogndal. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
TRE POENG I SEKKEN: Serieleder Rosenborg sikret tre nye poeng borte mot Sogndal. Foto: Christian Blom / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017:

Eliteserien: Innbytterne skapte magi for Rosenborg

Serielederen sikret tre nye poeng.

  • Sogndal-Rosenborg 0–3 (0–1)

(Dagbladet): I den syttende runden av Eliteserien, den siste før sommerferien, reiste trønderne i RBK til saftbygda Sogndal.

Etter storseieren mot Sandefjord i forrige runde, og uavgjort mot Dundalk i Champions League-kvaliken, var det et selvsikkert Rosenborg-lag som møtte tabellelleveren i dag.

- De er effektive og vi er ikke det, det er derfor de er på toppen, sa en skuffet Eirik Bakke til Eurosport etter kampen.

Bortelaget

Kampens første 30 minutter var jevnspilt. Lagene tok og følte på hverandre, men ingen av de fikk overtaket.

Så, i det uret viste 31 minutter spilt, fikk Milan Jevtovic ballen rett utenfor sekstenmeteren. Høyrevingen dro av Sogndalforsvaret og plasserte ballen trygt i hjørnet lengst unna sisteskanse Dyngeland.

Scoringen så ut til å gi Sogndal blod på tann, og de siste femten minuttene av omgangen var det de som hadde initiativet. Dog klarte de ikke å omsette det til mål.

Sidebytte

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tok ut Yann-Erik de Lanlay i pausen og satte innpå Elbasan Rashani.

Det skulle vise seg å være et lurt trekk av Ingebrigtsen.

Ni minutter ut i andre omgang slo Lord Bendtner en flott pasning til Rashani på kanten. Angriperen la ballen inn i felte hvor Midtsjø kom stormende og fikk bredsidet ballen i mål.

Sogndal nektet å gi seg og i det 73. spilleminutt var de ytterst nære et mål. Unggutten Lars Christian Kjemhus fintet vekk tre Rosenborg-spillere innenfor sekstenmeteren. Dessverre for Sogndal ble skuddet blokkert.

Iskaldt

Med nok et bytte skapte Kåre Ingebrigtsen magi. Ut gikk Nicklas Bendtner og inn kom Matthías Vilhjálmsson.

Sogndals Fredriksen rotet ved midtsirkelen og Rashani fikk snappet opp ballen. Den fikk han sendt videre til islendingen Vilhjálmsson som kom alene med keeper.

Han gjorde ingen feil og satte ballen sikkert bak Dyngeland i Sogndal-målet.