Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Slutter med mandagskamper

Slik blir Eliteserien 2020.

NYE TIDSPUNKTER: Seriemester Molde og de andre lagene i Eliteserien får nye tider å forholde seg til. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NYE TIDSPUNKTER: Seriemester Molde og de andre lagene i Eliteserien får nye tider å forholde seg til. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Eliteserien slutter med mandagskamper. Det melder Norsk Toppfotball (NTF) i en pressemelding tirsdag.

I stedet vil det bli spilt to kamper lørdager og seks på søndager. Fram til nå har det blitt spilt én kamp på lørdag og en på mandag i tillegg til søndagskampene.

- Vi har hørt på supporterne og flyttet kampen inn i helga. Det er et viktig grep som blant annet Norsk Supporterallianse har vært pådriver for. Våre undersøkelser viser at de fleste fotballinteresserte nordmenn ønsker senere start på sesongen og at kampene konsentreres i helgene. Vi er svært glade for å kunne levere begge deler, sier leder i NTF, Leif Øverland.

Om vinteren holdes starttidspunktene til klokka 16.00 og 18.00 for lørdagskampene. Til sommeren, flyttes dette til avspark klokka 18.00 og 20.00.

I tillegg vil cupfinalen spilles mye tidligere enn den gjorde i år, da finaledatoen var satt til desember. Nå skal cupfinalen spilles i den siste uka i oktober.

I tillegg vil Eliteserien spilles som normalt under fotball-EM, men ikke på dager der Europas fotballnasjoner er i aksjon.

Eliteserien starter 4. april.