Eliteseriens milliardavtale blir bok

«Milliardspillet» bak kulissene på fotball-avtalen.

(Dagbladet.no): 21. juni i fjor gikk siste budrunde for tv-rettighetene til å vise Eliteserie-kamper, og da hadde TV2 og Telenor sammen lagt én milliard i potten.

Og spekulasjonene i etterkant ble bare matchet av kritikken mot agent Rune Hauges provisjon. Fotballagent Rune Hauge forhandlet på oppdrag fra NFF og Norsk Toppfotball og tjente 100 millioner på avtalen.

TV2s sportssjef forteller

Nå blir det bok om spillet rundt rekord-avtalen, og pennen er lagt i en uventet hånd. TV2s sportssjef Bjørn Taalesen var selv delaktig da rettighetene ble tildelt.

– At det blir bok, er et utslag av at denne saken ble utrolig mye omtalt i fjor sommer. Jeg leste mange «halve historier» i media, og da jeg fikk en forespørsel fra Damm forlag, så synes jeg det var spennende. Når det er snakk om tusen millioner kroner, så synes jeg hele historien fortjener å bli fortalt, sier Bjørn Taalesen til avisa Glåmdalen.

TV2-ledelsen var ikke udelt positiv til prosjektet, men Taalesen har nå fått grønt lys for utgivelsen.

- Jeg synes ikke jeg røper så mange hemmeligheter. TV2 skal ikke holde på med noe som ikke tåler offentlighetens lys. Det vi driver med, må kunne vises fram, sier han.

- Ikke problematisk

Sin egen rolle i forhandlingene synes han ikke er problematisk for objektiviteten.

BLIR BOK: Rune Hauge avbildet med NFFs forhandlingsleder Geir P. Solstad (nå VIF-direktør) etter signeringen i fjor.
Hauge tjente ti prosent på avtalen, 100 millioner kroner. Nå blir det bok. Foto: Scanpix/Damm forlag
BLIR BOK: Rune Hauge avbildet med NFFs forhandlingsleder Geir P. Solstad (nå VIF-direktør) etter signeringen i fjor. Hauge tjente ti prosent på avtalen, 100 millioner kroner. Nå blir det bok. Foto: Scanpix/Damm forlag Vis mer

- Det er sett fra vårt synspunkt, men jeg har først og fremst hatt som mål å lage en skildring av alt det som skjedde. Fortelle hva kampen om TV-seerne egentlig handler om, framfor å gjøre det til et partsinnlegg, sier han.

Boka utgis fra Damm forlag 6. mars.