Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frederik Gytkjær prøvespilte for Liverpool

Eliteseriens toppscorer om prøvespillet i Liverpool: - Skremmende

Liverpool FC snuste på Frederik Gytkjær da han var unggutt.

STJERNESKUDD: Haugesunds Frederik Gytkjær i intervjusonen etter eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Vålerenga på Haugesund stadion.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
STJERNESKUDD: Haugesunds Frederik Gytkjær i intervjusonen etter eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Vålerenga på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Frederik Gytkjær har hatt en knallstart på sesongen.

Så langt er fasiten tre mål på to kamper, en statistikk han håper å forbedre når FK Haugesund møter Lillestrøm borte klokka 18.00.

- Vanskelig å si nei

Foran oppgjøret forteller han om hvordan han kunne endt opp et helt annet sted. Dette for ti år siden da Liverpool FC snuste på ham og storebroren Christian.

- Det var selvfølgelig vanskelig å si nei til et så fantastisk tilbud, sier dansken til Eurosport om prøvespillet.

- Alt handler om fotball

Noe tilbud om fast spill kom aldri. Det gjør ikke Gytkjær nevneverdig trist.

Han reagerte på en kultur der borte som han i dag omtaler som «spesiell».

- Alt handler om fotball. Det er utrolig profesjonelt. Det var ekstremt og forskjellen var skremmende. Christian og jeg kom fra trygge omgivelser i Danmark, sier Gytkjær til Eurosport.

FEM MOT EN: Vålerenga stemte over om de skulle kjøpe Milan Baros eller ikke. Kjetil Rekdal la til slutt ned veto. Video: Bjørn Langsem Vis mer

En tankevekker

Han legger til at møtet med Anfield-klubben var en tankevekker for de to angriperne. Dette i form av hvor mye som skal til for å lykkes.

I ettertid har imidlertid både Christian og Frederik Gytkjær gjort det relativt godt på banen.

I fjor ble Christian, som nå spiller for 1860 München, toppscorer i norsk fotball. RBK-spissen scorte totalt 19 mål.

Slo Vålerenga

Frederik er på sin side delt toppscorer i Eliteserien, sammen med Stabæks Ohi Omoijuanfo. Han imponerte også stort mot Vålerenga i forrige serierunde.

Hjemme i Haugesund ble Gytkjær matchvinner i 4-3-dramaet.

- Helt forferdelig. Vi taper to poeng. Jeg synes gutta gjør en god kamp, og vi prøver alt vi kan, sa en skuffet Muhamed Keita i etterkant av oppgjøret.