Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteseriespiller taklet inn i livsfarlig murkant

Stygt skadet i innebandykamp. - Kunne se helt inn til kraniet.

DRAMATISK: Dommer Bjørnar Torvet (t.v.) og Harstads reservemålvakt Ole Petter Anfinsen var først på plass for å hjelpe skadde Anders Rönnkvist få sekunder etter at Slevik-spilleren hadde kollidert med en murkant bare én meter fra vantet i Harstadhallen. Torvet tok dommerdrakta til hjelp for å legge press på det dype kuttet i hodet.Foto: Øyvind Askevold Kaarbø/Harstad Tidende
DRAMATISK: Dommer Bjørnar Torvet (t.v.) og Harstads reservemålvakt Ole Petter Anfinsen var først på plass for å hjelpe skadde Anders Rönnkvist få sekunder etter at Slevik-spilleren hadde kollidert med en murkant bare én meter fra vantet i Harstadhallen. Torvet tok dommerdrakta til hjelp for å legge press på det dype kuttet i hodet.Foto: Øyvind Askevold Kaarbø/Harstad Tidende Vis mer

||| (Dagbladet): De tilstedeværende i Harstadhallen under eliteseriekampen i innebandy mellom Harstad og Slevik ble vitne til grufullt syn da Slevik-spilleren Anders Rönnkvist ble utsatt for en voldsom takling, som sendte ham over vantet og inn i en upolstret murkant.

Til alt hell klarte han delvis å ta seg for med armen før han slo hodet i den potensielt livsfarlige kanten.

- Man får en tankevekker. Hadde jeg vært riktig uheldig kunne jeg ha blitt lam, sier Rönnkvist til Dagbladet dagen etter den dramatiske hendelsen.

Selv husker han ingenting av den kraftige smellen før han etterhvert kom til seg selv mens han mottok intensiv behandling fra dommer Bjørnar Torvet og Harstads reservemålvakt Ole Petter Anfinsen ute på banen.

Sterke scener
Det gjør imidlertid sportsleder Øyvind Askevold Kaarbø i Harstad Tidende, som satt like over der taklingen inntraff.

- Slevik-spilleren hadde ballen foran seg ved vantet da Harstad-spilleren kom inn i stor fart bakfra. Harstad-spilleren feilbedømte åpenbart det han trodde skulle bli en duell, og dundret inn i Rönnkvist, som fløy over vantet og inn i murkanten ved nedgangen til den ene garderoben, forklarer Kaarbø til Dagbladet.

Skrekkslagne øyenvitner som kunne se at Rönnkvist silblødde fra et kutt i hodet, som var så dypt og langt at man så helt inn til kraniet gjennom blodstrømmen. Det var flere barn til stede på tribunen som reagerte sterkt og måtte trøstes av voksne.

— Dommeren og reservekeeperen til Harstad reagerte kvikt. Dommeren rev av seg trøya og brukte den til å presse mot såret, og i tillegg kom det folk fra tribunen til for å hjelpe, sier Pedersen. Heldigvis lå ikke sykehuset langt unna, så ambulansen kom på maks fem minutter, sier Sleviks assistenttrener Ole Richard Pedersen til Fredriksstad Blad.

Armbrudd
I tillegg til det groteske kuttet, viste røntgenbildene at Rönnkvist også hadde brukket armen i sammenstøtet, men det ble heldigvis ikke konstatert hjernerystelse eller andre former for hodeskader da han kom på sykehuset i Harstad.

- Det gikk noen tanker gjennom hodet da jeg fikk høre at man kunne se helt inn til kraniet, men jeg hadde mer vondt i armen, sier Rönnkvist.

Han måtte sy 10 sting i hodet og to sting i øret og har fått armen i gips, men det er foreløpig for tidlig å si om en operasjon er nødvendig. Derfor skal han til en ny røntgenundersøkelse kommende fredag når hevelsen rundt bruddet er på vei ned.

Etter å ha blitt undersøkt av en kirurg i dag tidlig, fikk han grønt lys til å reise hjem til Fredrikstad på samme fly som lagkameratene. Nå må han ta det med ro de nærmeste dagene.

Han er usikker på hvordan han kommer til å reagere når han er tilbake på innebandybanen igjen.

- Bare tiden får vise om man våger å gå i nærkamper igjen, sier han.

Kritisk til sikkerheten
Rönnkvist klandrer ikke Niklas Strängdal som taklet ham, og ser det først og fremst som et uhell. Strängdal, som er ny i Harstad denne sesongen, har heller ikke rykte på seg for å spille stygt. Inntil forseelsen som ga ham et rødt kort, hadde han så langt ikke pådratt seg noen utvisningsminutter.

Rönnkvist er imidlertid kritisk til sikkerheten i Harstadhallen.

- Det er litt ekstremt med en sånn kan så nær banen. Sånn skal det ikke være, påpeker han.

Også Slevik-assistent Ole Richard Pedersen stiller spørsmål ved murkanten.

— Skal en murkant kunne stå upolstret rett bak vantet når det spilles innebandy der? spør Pedersen retorisk overfor f-b.no.

- Maksimalt utur
Selv om Rönnkvist tross alt hadde hell i uhell, var det også små marginer som skilte fra at den dramatiske episoden kunne ha vært unngått.

- Hadde han stått fem centimeter lengre til venstre, hadde han sannsynligvis landet i nedgangen til garderoben. Sånn sett var det maksimalt utur, sier Kaarbø.

Da det ble klart at skaden til Rönnkvist ikke var livstruende, kom kampen i gang igjen etter et langt opphold. Slevik vant til slutt oppgjøret 11-8.

LIVSFARLIG: Murkanten Anders Rönnkvist kolliderte med står farlig nær banen.Foto: Øyvind Askevold Kaarbø, Harstad Tidende
LIVSFARLIG: Murkanten Anders Rönnkvist kolliderte med står farlig nær banen.Foto: Øyvind Askevold Kaarbø, Harstad Tidende Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media