Eliteseriestatus fotball

Status foran søndagens 18. runde i eliteserien fotball menn (tabellplassering i parentes):

Lørdag:

Rosenborg - Tromsø

Rosenborg (1): Rosenborg-trener Ola By Rise hadde fredag formiddag en skadefri tropp å velge fra før møtet med Tromsø.

Tromsø (2): Roar Christensen er så godt som uaktuell til denne rundens toppkamp på grunn av problemer med akilles. Foruten ham kan Per-Mathias Høgmo velge fra en skade- og karantenefri tropp.

Tilsvarende kamp i fjor: 0-1.

Hoveddommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Søndag:

Bodø/Glimt - Stabæk

Bodø/Glimt (9): Runar Berg må sone etter tre gule kort, mens Stig Johansen er høyst usikker på grunn av en strekk på baksiden av låret. Olav Råstad opererte nylig og kan naturligvis ikke spille, mens Ville Lehtinen fortsatt er ute med brudd i foten.

Stabæk (11): Inge André Olsen må stå over etter tre gule kort, mens Mads Jørgensen er usikker på grunn av en lyskestrekk.

Tilsvarende kamp i fjor: 3-1.

Hoveddommer: Terje Hauge, Olsvik.

Fredrikstad - Odd Grenland

Fredrikstad (14): Tor Trondsen er fortsatt skadet og trenger mer tid før han kan spille fotball igjen. De øvrige spillerne er ifølge assistenttrener Per Egil Ahlsen klare til kamp.

Odd Grenland (8): Erik Holtan har strukket muskler i lysken og magen, og hadde en stund håpet på å bli klar til kampen mot Fredrikstad. Arne Sandstø forteller at det ikke kommer til å skje. Sebastian Henriksson har strukket et bånd på innsiden av kneet og er også uaktuell. Det samme er Brede Bomhoff, som sliter med en avrivning på baksiden av låret.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Hoveddommer: Espen Berntsen, Vang.

Lyn Oslo - Ham-Kam

Lyn Oslo (7): Jan Derek Sørensen fikk seg en smell i landskampen mot Belgia, men Lyns trenerteam forventer at han starter når Ham-Kam kommer på besøk for annen gang på en uke søndag. Henrik Dahl er langtidsskadd, og må holde seg utenfor noen uker til.

Ham-Kam (6): Det meldes om en skade- og karantenefri tropp fra Hamar.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Hoveddommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Viking - Vålerenga

Viking (12): Frode Hansen og Peter Kopteff står over med tre gule kort, mens Erik Fuglestad er uaktuell etter en meniskoperasjon. Bjarte Lunde Aarsheim er tilbake fra sin kneskade, mens Jone Samuelsen er tilbake etter å ha sonet for tre gule kort.

Vålerenga (4): Tom Henning Hovi ble skadet mot Fredrikstad og kan ikke være med til Stavanger.

Tilsvarende kamp i fjor: 2-0.

Hoveddommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Brann - Sogndal:

Brann (5): Med unntak av langtidsskadde Christian Kalvenes er det en skadefri Brann-tropp som tar imot Sogndal til senkamp i Bergen søndag.

Sogndal (13): Jukka Hakala og Marko Reda er fortsatt skadet og må ifølge trener Jan Halvor Halvorsen belage seg på å ikke spille fotball denne høsten. Det samme gjelder keeper Terje Skjeldestad, som skadet skulderen i kampen mot Tromsø 27. juni. Han har spilt etterpå, men en legesjekk denne uken gjorde det klart at skulderen fortsatt er betent.

Tilsvarende kamp i fjor: 6-1.

Hoveddommer: Jonny Ditlefsen, Mo.

Spilles mandag: Lillestrøm - Molde (19.00).

Neste runde: Ham-Kam - Brann, Molde - Rosenborg, Odd Grenland - Viking, Sogndal - Fredrikstad, Stabæk - Lyn Oslo, Vålerenga - Lillestrøm, Tromsø - Bodø/Glimt (mandag).

(.NTB)