GIR SEG:  Kristin Lie (til venstre) legger opp etter sin siste kamp til helgen. Hun har spilt 15 sesonger i toppserien.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
GIR SEG: Kristin Lie (til venstre) legger opp etter sin siste kamp til helgen. Hun har spilt 15 sesonger i toppserien. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Eliteserieveteran legger opp etter 15 sesonger

Tidligere landslagsspiller Kristin Lie.

Fotballveteranen Kristin Lie (34) spiller til helgen sin siste kamp for Trondheims-Ørn. Det skjer etter 15 sesonger i eliteserieklubben.

Lie er i ferd med å avslutte sin 15. sesong for gultrøyene. Hun har vært med på å vinne tre seriegull og like mange cuptitler.

- Det har vært en viktig del av livet mitt, og jeg har fått være med på mye. Men motivasjonen er ikke som den var. Jeg kommer ikke til å endre beslutningen. Jeg skal holde meg litt i form, men jeg har ingen trenerambisjoner. Jeg er ønsket videre i en rolle i Ørn, og det kan hende på sikt. Først skal jeg ha litt fri på ettermiddagene, sa 34-åringen nylig til Adresseavisen.

For knappe to uker siden spilte Lie sin siste kamp foran hjemmepublikummet i Trondheim. Hun fikk sju minutter på gresset mot Klepp og var ikke helt fornøyd med det. Selv om hennes aller siste kamp er førstkommende helg, ville hun ha en verdig avslutning på hjemmebane.

- Det var bra at vi vant, selvsagt. Men jeg er både litt trist og litt forbannet. Jeg synes jeg fortjente å starte. Jeg har vært med lenge og hadde satt pris på det, sa hun.

Lie ble toppscorer i klubben fire år på rad fra 2006 til 2009. Hun ble også toppscorer i eliteserien i 2007, noe som medførte at hun fikk sin landslagsdebut mot Finland.

- En fantastisk spiller og person. Det er utrolig trist at hun gir seg, sier lagvenninne Inger Ane Holen.

(NTB)