Elle-Ville Glimt

Her ser dere forskjellen på Vålerenga og Bodø/Glimt: De gule greier alltid å spa fram en mann som kan score mål. Denne gangen var det Ville Lehtinen.

ULLEVAAL (Dagbladet): Selv mange Glimt-supportere ville hatt trøbbel med å identifisere den jublende og halvskadde mannen på bildene over. Finske Ville Lehtinen viste i går hvorfor Bodø/Glimt ligger på sølvplass. Med sine fire beste offensive menn ute med skader og karantene, skulle man tro laget fikk trøbbel med å score mål. Den gang ei.

- Det var viktig for meg å gripe sjansen da jeg endelig fikk den. Utrolig deilig å score sitt første tippeligamål. Mine ambisjoner strekker seg lenger enn å slite benken i Glimt, sier Ville Lehtinen til Dagbladet.

Målet var en kontringsperle, der han løp fra midtbanen og scoret sikkert på Øyvind Bolthof.

- Ikke Real Madrid

Den ukjente spissen fikk sjansen for tredje gang i Tippeligaen denne sesongen. Og sammen med reservene Vegard Sannes og Per Ivar Steinbakk, gjorde han savnet av Stig Johansen, Runar Berg og André Hanssen nesten umerkbart. For kjernen bak Glimts suksess ligger i at hele laget har selvtillit.

- Innbytterne gjør en kjempejobb. Det bra guts i dem. Men det var vi klar over på forhånd, sier vikarierende Glimt-kaptein Cato Hansen.

Olav Råstad ser det slik:

- Vi vet vi ikke er Real Madrid. Det er hardt arbeid som har ført oss dit vi er nå, sier han.

- Alfa omega

Og der står Vålerenga i grell kontrast til Glimt. De hadde ballen mye, men ble nesten pinlig tamme foran målet. Glimts midtstopperduo, Cato Hansen og Fredrik Kjølner, lekte seg til tider med tamme VIF-angripere.

- Det var ganske enkelt. Det er ikke sikkert de var så dårlige. Kanskje er vi bare veldig gode, humrer Hansen.

- Er de svakere enn andre lag du har spilt mot i år?

- I dag var de det. For VIF blir det alfa omega å score mål for å berge plassen i Tippeligaen. Jeg ser ikke helt hvordan de skal greie det.

- Vanskelig

Men Vålerenga-trener Kjetil Rekdal bare fnyser av analysen til de gode Glimt-stopperne.

- De kan mene hva de vil, sier han bryskt.

- Men det synes som om dere mangler en offensiv plan. Spillerne virker usikre?

- Det er bare tull å hevde det. Vi hadde en klar plan som vi har øvd på. Men vi greide ikke å gjennomføre det. Vi mangler presisjon i det vi foretar oss fra 20 meter og innover. Da blir det ikke bra nok.

VILL, VILLERE, VILLE: Glimt-reserve Ville Lehtinen har akkurat satt ballen i mål, og river av seg trøya på ekte John Arne Riise-vis. <!--/BTEK0--><!--BTEK1--> FETT GLIS: Gleden er enorm og poseringsviljen ikke mindre selv om «six-packen» mangler. - Det var bare utrolig deilig å endelig score sitt første tippeligamål, sier Ville Lehtinen. <!--/BTEK1--><!--BTEK2-->
RASENDE: Kjetil Rekdal på sidelinja.<!--/BTEK3-->